„Seimas, nesutikdamas perkrauti politinės sistemos bei atnaujinti pasitikėjimo kontraktą su rinkėjais, iš esmės pasirinko ne politinio atsinaujinimo, o amnestijos kelią. Nors siūliau kitokį kelią, bet gerbiu ir tokį demokratinį pasirinkimą“, – teigia G. Landsbergis.

Tęsdamas komentarą apie sprendimą suteikti Vyriausybei pasitikėjimą dirbti toliau, konservatorius lyderis tikina, kad nuo dabar reikia koncentruotis į ateitį.

„Po šio sprendimo iš pradžių koalicijos partneriai, o penktadienį ir partijos bendražygiai nepritarė premjerės atsistatydinimui ir vieningai pratęsė politinį mandatą Vyriausybei dirbti toliau. Pasitikėjimo ir atsakomybių klausimus laikau uždarytais. Dabar koncentruosimės į tolesnių, svarbių valstybei darbų atlikimą“, – teigia jis.

Apie pirmalaikius Seimo rinkimus ir visos politinės sistemos pertvarką konservatorių pirmininkas G. Landsbergis prakalbo kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis. TS-LKD siūlė Seimui surengti naujus rinkimus rugsėjo 10 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)