Žibalo į Permainų koaliciją spirginantį laužą, kuris jau turėjo imti gesti, A. Valinskas šliūkštelėjo iš karto po Prezidentūroje vakar sunkiai pasiekto susitarimo, kad R. Palaitis pagaliau pasitrauks iš posto.

"Aš turiu labai didelių abejonių, ar sugrįžus į konservatorių vadovybės būstinę A. Kubiliui nebus nurauti likę plaukai, kad jis nusileido dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovų negrąžinimo į tarnybą", - pareiškė Liberalų ir centro sąjungos vicepirmininkas. A. Valinskas priminė, jog buvusių FNTT vadovų grąžinimas buvo pagrindinė dešiniųjų sąlyga liberalcentristams. "Pagrindinis mūšis vyko būtent dėl jų, o ne dėl ministro. Jiems visai nesvarbu, ar juo bus Palaitis, Jonaitis ar Petraitis".

A. Valinsko teigimu, konservatoriams savaitgalį buvo ne kartą siūlytas vakarykščio susitarimo variantas, tačiau koalicijos partneriai jį kategoriškai atmesdavo. "Konservatorių aklas gulimasis kryžiumi rodo, kad jie iš tiesų turėjo ir turi ar turės interesų FNTT istorijoje", - dėstė buvęs "prisikėlėlis". Dėl to A. Valinskas vakarykštį susitarimą Prezidentūroje laiko ir A. Kubiliaus pralaimėjimu: "Abejoju, ar premjeras nepatirs neatlaikomo bendražygių spaudimo, kai jie pasakys, kad toks susitarimas nepriimtinas".

Šie spėjimai netrukus pasitvirtino. Seimo pirmininkė Irena Degutienė pareiškė, kad liberalcentristai turi žengti ir kitus žingsnius dėl FNTT. Jai antrino ir Seimo konservatorių frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

Nepatenkinti susitarimu Prezidentūroje buvo ir Seimo Antikorupcijos komisijai priklausantys konservatoriai. Aurelija Stancikienė tai pavadino visiška A.Kubiliaus kapituliacija: „Jam, matyt, patinka, kai į jį šluostosi kojas.” Naglis Puteikis irgi buvo įsitikinęs, kad sprendimai dėl buvusių FNTT vadovų grąžinimo į tarnybą turi būti padaryti nedelsiant: „Tikiu, kad partijos vadovybė dar nesudėjo vėliavų ir nekapituliavo.”