Kauno ugniagesiai skelbia, kad 07 val. 49 min. gavo pagalbos prašymą iš Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) darbuotojo, kad reikia pagalbos patenkant į patalpas Kaune, Vaidilos gatvėje.

„Prie praviro lango 2 aukšte pastatytos ištraukiamosios kopėčios, FNTT darbuotojas užlipo jomis, pabeldė į langą, name buvę asmenys duris atidarė“, – skelbia ugniagesiai.

FNTT atstovė Modesta Zdanauskaitė šiuo metu apie atliekamą tyrimą detalesnės informacijos nepateikė.

„FNTT pareigūnai, siekdami, kad numatyti procesiniai veiksmai būtų įvykdyti, retkarčiais pasitelkia kitų tarnybų, šiuo atveju Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, pagalbą. Tokia bendradarbiavimo praktika, esant poreikiui, yra įprasta“, – komentavo ji.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Europos prokuratūra (EPPO, The European Public Prosecutor's Office)

Delfi primena, kad 2021 m. veiklą pradėjusios EPPO pagrindinis tikslas – kova su nusikaltimais, kurie daro žalą Europos Sąjungos finansiniams interesams, daugiausia pradėta tyrimų, susijusių su PVM sukčiavimu, tačiau kovojama ir su ES lėšų švaistymu.

EPPO šiuo metu kontroliuoja ne vieną su Lietuva susijusį rezonansinį tyrimą, tarp jų ir dėl Šarūno Stepukonio galbūt iššvaistytų "Baltcap" milijonų bei dėl įtarimų Viktorui Uspaskichui pasisavinus pusę milijono ES lėšų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją