2023 m. vasario 23 d. apie 23 val. 33 min. Vilniuje, Katedros aikštėje, vyrą prie eksponuojamo tanko užsipuolė trys asmenys (kartu atvykę du vyrai apie 50 m. amžiaus ir moteris), nukentėjusiojo atžvilgiu vartojo rusiškus necenzūrinius žodžius. Vienas iš vyrų keliskart trenkė kumščiu nukentėjusiajam, taip pat trenkė ir sugadino jo mobiliojo ryšio telefoną ,,iPhone 13 Pro“, kurio vertė – 1 200 eurų.

Minėti trys asmenys iš įvykio vietos pasišalino automobiliu „Toyota Avensis“.

Policija prašo visuomenės pagalbos, atpažįstant nuotraukose užfiksuotus asmenis
Policija prašo visuomenės pagalbos, atpažįstant nuotraukose užfiksuotus asmenis

Primename, kad nuo Rusijos karo Ukrainoje metinių dienos Katedroje stovintis ekspozicinis tankas jau per pirmąsias dienas susilaukė skirtingų gyventojų reakcijų. Vasario 26 d. ryte Katedros aikštėje buvo kilęs konfliktas dėl ant eksponuojamo sovietinio tanko padėtų gėlių – vyras (gimęs 1976 m.), padėjęs gėlių, trenkė kumščiu į veidą kitam vyrui (gimusiam 1972 m.), kuris tas gėles nuėmęs sutrypė. Nukentėjusysis neišsilaikęs nugriuvo ant žemės. Tokiais veiksmais jam buvo sukeltas fizinis skausmas.

Keturiasdešimt šešerių metų amžiaus vilniečiui įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Pranešama, kad bus sprendžiamas klausimas dėl nusikalstamos veikos perkvalifikavimo pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamąjį kodeksą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už šią veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)