„Šiuo metu ten yra padarytas geras daiktas ir tai kainavo ne vieną milijoną eurų. Jei „Gulbinų turizmas“ būtų žinojęs, kad valstybės institucijos norės skaidyti sklypą, įteisinti servitutus, padaryti praėjimus, jie nebūtų ten investavę“, – DELFI TV laidoje „Iš esmės“ tikino kone pirmą kartą viešai savo poziciją išdėstęs Gulbinų kvartalo atstovas advokatas Giedrius Justas Baranauskas.

DELFI jau ne kartą rašė, kad prieš 23 metus valstybė verslininkui Nerijui Dagiliui ir bendrovei „Gulbinų turizmas“ išnuomojo 14,5 ha ploto valstybinės žemės sklypą Verkių regioniniame parke, prie Gulbinų ežero. Anksčiau šiame sklype veikė pionierių stovykla.

Ir nors investuotojai žadėjo, kad sklypas ir toliau bus naudojamas rekreacinei veiklai, poilsiui, čia iškilo turtingiausių Lietuvos verslininkų prabangūs namai. Šių namų savininkai yra ir bendrovės „Gulbinų turizmas“ akcininkai, kurių yra 13, ir visi jie valdo po 7,7 proc. akcijų.

Visas sklypas yra aptvertas tvora, nors jame yra ir valstybinio miško plotai, į kuriuos visuomenė turi teisę patekti be jokių ribojimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)