Kaip po susitikimo susirinkusiems žiniasklaidos atstovams sakė užsienio reikalų ministras G. Landsbergis, kol kas jokių žinių dėl ambasadorių skyrimo pranešti negali, bet susitikimą vertina pozityviai.

„Sakyčiau, kad pirmas pokalbis įvyko, vertinu pozityviai. Kol kas dar pranešti kokių nors žinių yra anksti. Matyt, bus daugiau tokio pobūdžių susitikimų. <...> (Tai buvo aut. p.) konstruktyvus ir normalus pokalbis. Tokių, kokių anksčiau esame turėję daug“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Ministras teigė, jog susitikimo metu pakartojo savo poziciją dėl ambasadoriaus Londone atšaukimo.

„Nesieju ir nesieju to su VTEK paskutiniais sprendimais. Gal jie paskatino aktualumą, skubą sprendimų. Su prezidentu sutarėme, kad pasikalbėsime su ambasadoriumi, kokie jo paties ateities planai. Aš pakalbėsiu pirmiausia“, – tikino jis.

Ministras patikino, kad dėl ambasadorių klausimo yra ieškoma „visaapimančių sprendimų“.

Įstrigusio ambasadoriaus Lenkijoje skyrimo proceso nekomentuoja

G. Landsbergis nenorėjo detaliau komentuoti Lietuvos ambasadoriaus Lenkijoje paieškų proceso.

„Derybos tol, kol įstatymas nepakeistas, yra neviešinamos. To principingai laikiausi, kad aš nei viešai, nei kažkokiais kitais būdais apie pavardes nepasakojau, tai to ir toliau nedarysiu“, – akcentavo G. Landsbergis.

Į klausimą, kada bus paskirtas Lietuvos ambasadorius Lenkijoje, ministras atsakė lakoniškai – „turėkime kantrybės“.

Kada įvyks kitas susitikimas su prezidentu ministras taip pat kol kas atsakyti negalėjo.

Delfi primena, kad institucijos nuo gruodžio nesutaria dėl to, kas yra kaltas, jog Lietuvai strategiškai svarbi ambasada Lenkijoje neturi vadovo. Daukanto aikštės rūmams ir ministerijai skirtingai aiškinant stringančias šios atstovybės ambasadoriaus skyrimo aplinkybes, klausimas ne kartą aptartas ir Seimo Užsienio reikalų komitete (URK). Vėliau išsiskyrė pozicijos ir ambasadoriaus prie NATO Deivido Matulionio atšaukimo klausimu.

Prieš susitikimą buvo teigiama, kad svarbiausias šio susitiko uždavinys iš G. Landsbergio pusės buvo aptarti ir ambasadoriaus Eitvydo Bajarūno atšaukimą – Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) pripažinus, kad diplomatas ir prezidentas G. Nausėda supainiojo viešus ir privačius interesus, E. Bajarūno klausimas bus vienas esminių susitikimo darbotvarkėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)