G. Vainauskas komisijoje pasirodė po 17 val. Vengdamas žiniasklaidos dėmesio, po posėdžio Seimą jis paliko pro kitas duris ir spruko į priešingą pusę nei laukė jo automobilis. G. Vainausko paltą iš drabužinės paėmė Seimo darbuotoja.

„Galbūt rytoj mes turėsime ir sensacingą naujieną“, – susitikimą su G. Vainausku komentavo L. Kernagis. Paprašytas patikslinti, kas yra „sensacinga naujiena“, jis užsiminė, kad minėta informacija gali būti ir ne tokia sensacinga.

Pasak L. Kernagio, G. Vainauskas komisijos posėdyje buvo atviras, tačiau apie tai, iš kur „Lietuvos rytas“ gavo informacijos apie „Snoro“ nacionalizaciją, neprisipažino.

„Snoro“ įmonės valdyto dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacija apie esą režisuojamą puolimą prieš „lietuviškus bankus“ pasirodė likus porai dienų iki „Snoro“ nacionalizavimo. Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas antradienį pareiškė, kad po šios publikacijos iš banko „Snoras“ išnešta didžiulė suma pinigų.

Apklaus A. Kubilių ir užduos klausimų D. Grybauskaitei

Tyrimo išvadas Antikorupcijos komisija ketina skelbti trečiadienį. Prieš tai liudyti į komisiją ketinama kviesti premjerą Andrių Kubilių. „Jam atsirado vienintelis klausimas, jo taip pat komentuoti negaliu, nes tai susiję su slapta informacija“, – teigė L. Kernagis.

Komisijos pirmininkas negalėjo atsakyti, ar išvadose paaiškės, kas nutekino informaciją apie „Snoro“ nacionalizavimą. Pasak L. Kernagio, išvadose taip pat ketinama suformuluoti klausimų prezidentei Daliai Grybauskaitei, į kuruos ji, tikimasi, po kurio laiko atsakys.

Antradienį FNTT vadovų atleidimo aplinkybes tirianti komisija taip pat lankėsi Antrajame operatyvinių tarnybų departamente prie Krašto apsaugos ministerijos. Po susitikimo su operatyvininkais L. Kernagis pareiškė, esą komisijos „įtarimai pasitvirtino“.

DELFI primena, kad premjeras Andrius Kubilius reikalauja, jog vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis „ištaisytų klaidas“ ir grąžintų atleistus FNTT vadovus į darbą. Pats ministras tvirtina nematantis tokios galimybės. Tuo tarpu jo partijos, Liberalų ir centro sąjungos vadovas Algis Čaplikas premjero pareiškimus vadina netoleruotinais valstybės institucijų atžvilgiu, o R. Palaitis savo klaidų teigia neįžvelgiantis, įtampa koalicijoje auga.

Vidaus reikalų ministras panaikino FNTT vadovų leidimus dirbti su slapta informacija ir atleido abu pareigūnus iš pareigų. Paskutinę savo darbo dieną surengtoje spaudos konferencijoje FNTT vadovai pareiškė, jog FNTT tyrė su partijomis, tame tarpe – ir LiCS, susijusias įmones, o kažkas norėjo, kad tarnyba „tirtų kioskus“.

Ministro sprendimą atleisti FNTT vadovus gina prezidentė D. Grybauskaitė. Tuo tarpu valdantieji konservatoriai teigia nesuprantantys V. Gailiaus ir V. Giržado atleidimo motyvų ir reikalauja R. Palaičio bei VSD pasiaiškinimų.

Abu buvę FNTT vadovai minimi informacijos apie „Snoro“ banką nutekinimo istorijoje. Pirmadienį, gavusi atsakymus iš VSD, Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl „Snoro“ įmonės valdyto dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacijos apie esą režisuojamą puolimą prieš „lietuviškus bankus“, kuri pasirodė likus porai dienų iki „Snoro“ nacionalizavimo.