„Nuo trečiadienio elektra grąžinta 1-8 aukštuose esantiems butams“, – Eltai sakė J. Švėgžda.

Anot jo, minėtu aukštų butams jau atkurtas ir vandens tiekimas. Vicemeras vylėsi, kad elektros tiekimas 10, 11 ir 12 aukštuose esantiems butams bus atkurtas kitą savaitę.

Pasak J. Švėgždos, ilgiausiai elektros, vandens tiekimo atkūrimo teks laukti 9 aukšte esančių butų savininkams, kadangi, kaip priminė vicemeras, būtent šiame aukšte esančiame bute ir kilo gaisras.

Kaip teigė pašnekovas, pirmadienį užgesinus dvylikaaukštyje (60 butų) kilusį didelį gaisrą, Šiaulių miesto savivaldybė pasiūlė daugiabučio gyventojams laikiną apgyvendinimą, maitinimą, tačiau tokia pagalba niekas nepasinaudojo – žmonės apsistojo pas artimuosius, draugus.

Šiaulių vicemeras J. Švėgžda teigė, kad tiksliai įvardyti, kokie yra gaisro nuostoliai, dar negali, bet neabejojo, jog ši suma siekas keliasdešimt tūkstančių eurų. Anot jo, daugiausiai teks išleisti apdegusių liftų remontui.

„Sunkiausias klausimas yra dėl lifto. Iš liftų įmonės gavome atsakymą, kad remontai truks apie mėnesį, nes tai yra 12 aukštų pastatas. Kas sunkiausia, kad lifto šachta dabar bus remontuojama, o šis remontas kainuos apie 15 tūkstančių eurų. Dar neaišku, ar patys liftai yra pažeisti. Jei jie yra pažeisti, juos reikės keisti, tai kaina kiltų iki 50 tūkstančių eurų“, – pasakojo Šiaulių vicemeras.

Anot jo, gaisro sukelti nuostoliai bus dengiami iš įvairių šaltinių: dalį nuostolių padengs draudimo įmonės, taip pat savivaldybė parems nukentėjusius gyventojus vienkartinėmis išmokomis, bus naudojamos miesto mero fondo, skirto ekstremalių situacijos likvidavimui, lėšos. Kaip teigė J. Švėgžda, dalį nuostolių pavyks padengti ir iš žmonių suaukotų lėšų.

„Paramos sąskaitoje surinkta daugiau negu 7,5 tūkstančio eurų“, – džiaugėsi Šiaulių vicemeras.

Jis teigė, kad dėl pirmadienį daugiabutyje kilusio didelio gaisro tebevykdomas tyrimas, bet, pirminiais duomenimis, gaisras galėjo kilti dėl devintame aukšte esančiame bute numestų nuorūkų.

Šiaulių miesto savivaldybė kviečia žmones dalyvauti paramos dėl gaisro Šiauliuose nukentėjusiems rinkimo akcijoje.

ELTA primena, kad pirmadienį Šiauliuose, Aido gatvėje esančio dvylikaaukščio devintajame aukšte kilo didelis gaisras, dėl kurio iš viso žuvo trys žmonės.

Kaip anksčiau pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, gesinant gaisrą, bute rastas negyvas (gim. 1979 m.) vyras, dar vienas nenustatytos tapatybės apdegusio vyro kūnas rastas devinto aukšto laiptinės aikštelėje. Vėliau patvirtinta, kad antradienį ligoninėje mirė iš degančio buto devintame aukšte iššokusi mergina (gim. 2005 m.).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją