V. Putinui siunčia signalą


Signataras ir ambasadorius Albinas Januška pabrėžė, kad šiuo metu, kaip niekada, gyvename krizės sąlygomis ir gera žinia bent ta, kad EVT išsprendė problemą dėl 50 mlrd. paramos Ukrainai.

„Ukrainoje yra bent dvi krizės – gynybos ir elito, Amerikoje krizė su parama, buvo lyg Europoje krizė, kuri pagaliau išspręsta. Bet reikia suprasti, kad tie 50 mlrd. eurų yra ne ginklams, o valstybei palaikyti, tai po kiek daugiau nei 10 mlrd. per metus yra svarbu, bet ne tiek daug, kiek reikėtų. Čia yra tikrai geras dalykas, bet štai yra penkių premjerų pareiškimas, kur svarbiausias yra Vokietijos kancleris Scholzas, kuris kreipiasi į visus, ir į save, ir į Lietuvą, kad reikia kolektyviai kažką daryti, kad amunicija būtų tiekiama Ukrainai. 

Čia yra nauja krizė, kurią reikia ES išspręsti, nes jei ji nepateiks to pažadėto milijono artilerijos sviedinių iki pavasario, tai nebus gerai. Mes gyvensime nuolatinėje įtampoje ir baimėje, kad neįvyktų koks nors trūkis fronto linijoje ir Rusijos orda neprasiveržtų pro šitą gynybą. Žinoma, kol kas nemanau, kad tai rimtas pavojus, bet jei nebus tęsiama parama rimtai, mes vis tiek tos baimės atsikratyti negalėsime“, – pabrėžė A. Januška.

Kalbėdamas apie Amerikos pagalbą Ukrainai jis nebuvo optimistiškai nusiteikęs, o, anot jo, blogiausia, kaip tokias žinutes perskaitys Vladimiras Putinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)