E. Dobrowolska dieną vėliau pakomentavo feisbuke.

„Išskirtinai politinėm temom retai pasisakau. Tačiau šiandien Seimas labai aiškia kryptimi atidarė pavasario sesiją:

naktiniai taikikliai medžioklėje įteisinti;

– Europos Tarybos konvencija dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje prevencijos ir kovos su juo išbraukta iš sesijos programos;

– Civilinės sąjungos projektas išbrauktas iš sesijos programos.

Visi šie dienos sprendimai – ir valdančiųjų (Liberalų sąjūdžio bei Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionys demokratų) balsais. Taip pat Socialdemokratų“, – pabrėžė politikė.

„Sutarkime dėl vieno – kalbėti apie žmogaus teises, liberalias vertybes ir gamtos apsaugą neužtenka, jei dalis frakcijos balsuoja kitaip. Tai vaidmenystė. Ir tuo pačiu – tikrosios vertybės, kurias gauna rinkėjai pasirinkdami savo atstovus rinkimuose. Simboliška, kokie dideli užaugome, bet kaip vis dar krūpčiojame, nepaisant to, kad jau 20 metų esame ES ir NATO nariais“, – pridūrė E. Dobrowolska.

Į tokią pastabą sureagavo I. Šimonytė.

„Mieloji, čia tiek pat hipokritiška, kiek būtų, jeigu sugalvočiau draust Tau ar tavo partijos kolegoms kalbėt apie viešąsias išlaidas įvairioms sritims, turint galvoj nebūtinai nuoširdžią dalies žmonių nuostatą dėl sąskaitos apmokėjimo. Niekas neturi monopolio į kalbėjimą vienais ar kitais klausimais. Tai leisiu sau ir toliau kalbėt kuo tikiu ir ką galvoju. Ačiū už supratimą“, – komentaruose rašė Vyriausybės vadovė.

Į diskusiją įsitraukė ir kitas laisvietis, Tomas Vytautas Raskevičius, kuris taip pat trumpai rašė:

Ingrida Šimonytė, tai kai kalbėsit kitą kartą tikslinėms auditorijoms apie tai, kaip „civilė sąjunga neišvengiamai bus priimta“, pasistatykit sau už nugaros Abramikienę ir Saudargą, kad aiškumo ir nuoširdumo būtų daugiau. Dėkingas.“

Mitalas: šiaudinė yra šita koalicija


Ketvirtadienį Seimo posėdžio metu iš pavasario sesijos darbų programos buvo išbrauktas klausimas dėl civilinės sąjungos įteisinimo. Kai tai nutiko, Seimo Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas pareiškė, kad valdančioji koalicija – šiaudinė, nes klausimas išbrauktas ir valdančiųjų balsais.

„Šiaudinėm kojytėm yra grįstas mūsų Seimas, jeigu negali principinių sprendimų priimti, šiaudinė yra ir šita koalicija, jeigu neatlaiko rimtesnio išbandymo“, – posėdžio metu dėstė V. Mitalas.

Jis žadėjo, kad kitai savaitei paruoš naują pavasario sesijos darbų programos projektą, gal iki to laiko esą ir Seimas atvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)