„Sekmadienio rytą sargas pranešė, kad ant mokyklos sienos atsirado tokie užrašai. Įtariame, kad incidentas įvyko naktį iš vasario 16-os į 17-ą dieną“, – PL DELFI sakė mokyklos direktorės pavaduotoja Svetlana Novelska.

Pavaduotoja teigia, kad jokių grasinimų mokykla nebuvo gavusi.

„Manome, kad tai nemalonus Lietuvos Nepriklausomybes dienos aidas, galbūt kai kurie taip įsivaizduoja šią šventę“, – sakė S. Novelska.

Padėti sutvarkyti mokyklą žadėjo Vilniaus miesto savivaldybė.

„Užrašų visiškai nuplauti neįmanoma, tad reikės iš naujo dažyti sienas. Sugadintas beveik visas fasadas, tad nuostoliai bus dideli. Vilniaus miesto savivaldybė žadėjo juos padengti. Deja, šios informacijos patvirtinti negaliu, nes su savivaldybės atstovais kalbėjo direktorė, o ji šiuo metu serga“, – sakė pavaduotoja.

Pirmas ir trečias pastato korpusas priklauso Vilniaus Joachimo Lelevelio lenkų mokyklai, o antrasis atiduotas Jaunimo mokyklai „Gija“. Ar per atsitiktinumą, ar specialiai, tačiau antrojo korpuso sienos liko nepažeistos.

Policija prašo visuomenės pagalbos

Apie aprašinėtą sieną policijos pareigūnams pranešta po Vasario 16-osios nakties.

„Pranešimą gavome dar sekmadienį, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiai dienai įtariamųjų neturime. Padaryta nemaža žala, reikės remontuoti mokyklos pastato sieną. Aiškinantis kas išterliojo mokyklos sieną, prašome ir visuomenės pagalbos, galbūt kažkas matė kas išpaišė sieną“, – DELFI sakė Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato viršininkas Gintaras Barzdukas.

Anot komisariato viršininko, ką nors žinantys apie įvykį, prašomi pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (525)