„Lietuvos URM ir ambasada Baltarusijoje iš Baltarusijos institucijų negavo informacijos apie straipsnyje minimame kontekste sulaikytus Lietuvos Respublikos piliečius“, – rašoma ministerijos komentare.

Kaip skelbė BELTA, I. Tertelis teigė, kad KGB šį pavasarį laukia „teroristinės veiklos suaktyvėjimo“.

„Mums išlieka aktualu atremti teroristinio konglomerato atakas iš kaimyninių valstybių teritorijos. Konstatuojame, kad Lenkijos, Ukrainos, Lietuvos, Latvijos ir Čekijos teritorijoje yra kovotojų rengimo stovyklų“, – pareiškė KGB vadovas.

„Atskleisiu jums paslaptį: sulaikėme keletą Lenkijos piliečių, vykdžiusių agentūrines operacijas mūsų šalies teritorijoje. Sulaikyti ir išdavikai, su kuriais jie bendradarbiavo. Žinoma, Lenkija visais būdais stengiasi susitarti dėl kurio nors iš sulaikytųjų išmainymo. Tačiau nė vienas Lenkijoje sulaikytas asmuo, neva dirbantis Baltarusijos Respublikos interesų labui, Baltarusijos Respublikos specialiųjų tarnybų užduočių nevykdo (kalbama apie Lenkijoje neva sulaikytus Baltarusijos šnipus – red. past.)“, – sakė I. Tertelis.

Be to, jis nurodė, kad Baltarusijoje sulaikyta „dešimtys Ukrainos piliečių“ už „bandymus įvykdyti teroristinius aktus, žvalgybinę ir ardomąją veiklą bei šnipinėjimą“.

„Baltarusijos Respublikos KGB palaiko ryšius su viso pasaulio specialiosiomis tarnybomis. Beje, į mus kreipėsi ir Ukrainos specialiųjų tarnybų atstovai ir pasiūlė apsikeisti sulaikytaisiais. Peržiūrėjome pateiktą sąrašą – mums nereikia narkomanų, prievartautojų ir kitų asmenų, atliekančių bausmę Ukrainoje“, – pabrėžė KGB vadovas.

I. Tertelis teigė, kad tarp sulaikytųjų yra ir Baltijos šalių piliečių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)