„Vieną nuteistąjį jau išvežė į ligoninę, jau keturios valandos, kaip negrįžta“, – sekmadienio vakarą teigė kitas kalinys.

Nors Lietuvos kalėjimų tarnyba nurodė, kad bado akcijoje dalyvauja vos 7 iš 8 Marijampolės kalėjime esančių nuteistųjų iki gyvos galvos ir situacija yra kontroliuojama, nuteistieji teigia priešingai: „Visa tai, ką skelbia pareigūnai, yra netiesa!“

Bado akciją paskelbę nuteistieji iki gyvos galvos, tarp kurių yra ir Klaipėdos mafijos tėvu laikytas Sigitas Gaidjurgis, tikina, kad jiems iki šiol nesuvokiama kalėjimų vadovybės pozicija, kai yra draudžiama įkalinimo įstaigos parduotuvėje įsigyti tam tikrų maisto produktų, pavyzdžiui, miltų, makaronų, kruopų ar kiaušinių.

Draudimas įsigyti šias prekes buvo taikomas nuo sausio 1 d., bet Marijampolėje kalintiems nuteistiesiems taikyta išimtis, kurią nuspręsta panaikinti, nes esą jie neturi galimybių gamintis maisto savo kamerose.

„Valgykite tai, ką skiria kalėjimas“, – pareigūnų žodžius citavo kaliniai, kurie apie jiems panaikintą išimtį sužinojo tik praėjus daugiau kaip 9 mėnesiams po Lietuvos kalėjimų tarnyboje priimto įsakymo.

Ir čia pat jie susivienijo: nutarė skelbti bado akciją – atsisakyti bet kokio įkalinimo įstaigoje privačios bendrovės tiekiamo maisto, kuris, kaip teigia ir kiti kalėjime kalintys nuteistieji, tėra „jovalas“ ir tik neturintys pinigų eina valgyti „valdiško maisto“.

„Tas bardakas tęsiasi jau 5 metus, bando dabar keisti tvarką, bet kenčiame mes“, – aiškino nuteistasis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)