Bare aukų ieškojo ne viena


Rusijos Federacijos pilietė Alina Klaipėdoje patiklaus vyro ieškojo ne viena. Su seserimi baruose jos pažindinosi su vyrais, bandė su jais megzti romanus ir įtikinti, kad jie privalo susituokti.

Andrius (vardas pakeistas) tapo Alinos auka, o užteko tik užsukti į barą ir pabūti maloniu jam patikusiai jaunai moteriai. Apie 30 metų jaunesnė rusaitė su juo užmezgė audringą romaną. Tyrimo duomenims, galvą apsukusi mergina netrukus pranešė, kad po širdimi nešiojanti jųdviejų kūdikį.

„Susipažino žmonės Klaipėdoje, „Alyne“. Jie sako, kad mėnesio-dviejų bėgyje, manoma, kad gal ir kelių savaičių bėgyje, ji pasakė, kad yra nėščia ir reikia tuoktis. Tą pačią dieną žinia iš gydytoja apie nėštumą gauta ir Alinos sesers. Jos abi tokiu pačiu principu ištekėjo. Ši sesuo (Alina) ištekėjo už 30 metų vyresnio vyro, o sesuo ištekėjo už 28 metais vyresnio vyro“, – tyrimo metu surinkta informacija pasidalino Klaipėdos apygardos prokurorė, ginanti viešąjį interesą, Laura Paulikienė.

Vargu, ar kūdikis gali nebūti džiugi žinia mylinčiam žmogui, tad Andriui Alinos noras skubiai tuoktis kol negimė vaikelis, neatrodė keistas.

Rusaitės santuoka kaip mat sudomino tarnybas


2023 metų kovo mėnesį pora susituokė. Po santuokos sudarymo rusaitė kreipėsi į Migracijos departamentą ir pateikė prašymą gyventi Lietuvoje. Tuomet ir prasidėjo tyrimas, ar leidimą gyventi Lietuvoje moteris nori įgyti teisėtai.

Prokurorės žiniomis, vargu ar vyras nutuokė, ko iš tiesų siekė jo jauna žmona, nors ir pats pripažino, kad iš viso santuokos laiko kartu jie pragyveno gal tik mėnesį.

Tyrimą atlikęs Migracijos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos kruopščiai patikrino visą informaciją apie moterį. Buvo apklaustas sutuoktinis, kuris tikėjo, kad santuoka ir kūdikis yra tikra jo gyvenimo istorijos dalis. Pareigūnai vyko ir pas klaipėdiečio tėvus, gyvenančius kitame rajone. Tėvai atvirai išsakė abejones ir dėl kūdikio, ir dėl jaunos marčios.

„Tyrimą atliko pakankamai išsamiai – lankėsi namuose, apklausė asmenis, vyko ir pas sutuoktinio tėvus. Mama sakė nežinojo, kad marti nėščia, nematė“, – sakė prokurorė.

Sutuoktinis ilgai negalėjo patikėti, kad tapo prostitutės auka


Teisėsaugai susidomėjus Alina, Andriaus laukė dar viena itin nemaloni žinia.

„Ji yra bausta už prostituciją. Ji policijai pati nurodė, kad nesiruošia čia, Lietuvoje, ieškoti legalaus darbo – jos tikslas yra verstis prostitucija. Dar būdama santuokoje ji pasakė, kad išvažiuoja į Rusiją, tačiau Vilniuje toliau vertėsi prostitucija“, – pasidalijo informacija L. Paulikienė.

Tiriant informaciją apie Rusijos Federacijos pilietę paaiškėjo, kad ir ji, ir sesuo, nesilaukė, esą Alina patyrė persileidimą, tačiau ši versija kelia abejonių jau vien dėl to, kad dvi seserys vieną dieną gavo išrašą apie nėštumą.

Alinos sesuo nuo atsakomybės taip pat neišsisuko – prokuratūros ir Migracijos departamento iniciatyva įvyko skyrybos.

Vyras norėjo šeimos, sutuoktinė – tik dokumentų


Andrius dar kurį laiką negalėjo patikėti, kad tapo tokios suktos apgaulės auka. Teisme ne iškart jis pripažino, kad santuoka gali būti fiktyvi, tačiau antrą kartą atėjęs į teismą jis sakė pagaliau susitaikęs su situacija.

Nuotoliniu būdu prisijungti ir teismui pasiaiškinti turėjusi moteris to nepadarė. Andrius pripažino, kad dabar kažkur Rusijoje esanti moteris nėra suinteresuota bendrauti ir pasakoti, kaip sumanė pasinaudoti santuoka, kad gautų leidimą gyventi Lietuvoje.

„Bandžiau dar su ja susisiekti, iš jai išsiunčiau dokumentus, bet nebeturiu kontakto. Turėjau laiko ir aš apsispręsti...“, – nedaugžodžiavo vyras teisme ir sutiko su prokuratūros pateiktu santuokos nutraukimo prašymu.

Tokių istorijų, anot prokurorės, išties yra. Vyras tapo jaunos aferistės auka, nors pats jis teigė, kad įsimylėjo ir norėjo šeimos. Po tyrimo moteriai buvo panaikintas laikinas leidimas gyventi Lietuvoje ir ji išsiųsta atgal į Rusiją.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)