Kaip DELFI jau ne kartą rašė, buvusi V. Nekrašo pavaldinė kreipėsi pagalbos į laikraštį „Plungės žinios“, nes gydytojas be jos leidimo paviešino intymias nuotraukas socialiniame tinkle „Facebook“, terorizavo ją ir sutuoktinį.

Prieš keletą mėnesių DELFI žurnalistams siūlęs susitikti ir pakalbėti gyvai, dabar V. Nekrašas dalyti interviu jau nebenori. Kai DELFI komanda nuvyko į Plungę ir V. Nekrašui telefonu pasiūlė susitikti, šis atsisakė kalbėti, perspėjo į privačią valdą žurnalistų neįsileisiąs ir baigė pokalbį.

„Prancūzijos prezidento nejudina, o mane dėl kažkokio šūdo“, – drėbtelėjo V. Nekrašas. Jis omenyje turėjo Prancūzijos prezidentą Francois Hollande'ą, kuris pastaruoju metu dažniau girdimas dėl meilės romanų, o ne dėl politinės veiklos.

Ieško naujų gerbėjų?

Visvaldas Nekrašas. "Plungės žinios" nuotr.
Aistroms nurimus, V. Nekrašas dirba ir toliau, tuo metu jo buvusi pavaldinė kremta emigrantės duoną. „Dukra emigravo. Jai pasakė, kad padarys taip, kad darbo niekur negaus. Ji ir negavo“, – sako nukentėjusiosios motina Regina. Dėl to moteris emigravo į Norvegiją, kur dirba valytoja viešbutyje. 

Reginos teigimu, po šios istorijos ne tik išardyta dukros šeima – pasekmės liko visam gyvenimui. Moteris tapo uždara, mažai bendrauja. Vaikas dabar auga pas tėvą. 

Pašnekovė apgailestavo, kad šio reikalo nepajudino ir į Plungę užsukęs sveikatos reikalų ministras Vytenis Povilas Andriukaitis. Moteris kalbėjo girdėjusi, esą V. Nekrašas pažinčių klube internete toliau ieško naujų draugių – 30-40 metų amžiaus merginų. 

Pasak Reginos, privataus kaltinimo tvarka buvo bandoma kreiptis į teismą, bet šeima išgirdo patarimą: „Jūs vargšai, tad negaiškit“. Taip šeima susitaikė su esama situacija. „Jam baigėsi gerai. Iki kito karto“, – sakė pašnekovė.

Policija ir prokurorai nusikaltimo neįžvelgė

Dar rugsėjį Plungės rajono savivaldybės Etikos komisija nusprendė, kad V. Nekrašas pažeidė Lietuvos Respublikos politikų elgesio kodekso 4 straipsnio 5-ojo (padorumas), 6-ojo (pavyzdingumas) ir 9-ojo (atsakomybė) punktus. 

Negana to, komisija nusprendė politiko veiksmus siūlyti ištirti prokuratūrai – kilo įtarimų, kad jo veiksmai galėjo būti nusikalstamo pobūdžio. 

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Eleonora Kudriavceva DELFI sakė, kad prokuratūra atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą. Prieš kurį laiką tokį pat sprendimą priėmė ir policija. „Policija jau buvo atsisakiusi pradėti ikiteisminį tyrimą ir nurodžiusi, kad gali būti padaryta veikų, kurios turi būti nagrinėjamos teisme privataus kaltinimo tvarka. Jokių veikų požymių, dėl kurių turėjo būti atlikti ikiteisminis tyrimas, nėra“, – teigė E. Kudriavceva. 

Nei policijos, nei prokurorų nutarimų niekas neapskundė. Prokurorė aiškino, kad dėl priekabiavimo ar viešo žmogaus įžeidimo į teismą buvo galima kreiptis privataus kaltinimo tvarka. 

DELFI primena, kad Plungės rajono savivaldybės tarybos narys, gydytojas-psichiatras V. Nekrašas nemalonumų sulaukė, kai buvusi jo pavaldinė ir meilužė „Plungės žinioms“ pasiskundė, jog gydytojas socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino pusnuogės moters nuotraukas, terorizavo ją ir jos šeimą. 

Tai ne pirmas incidentas, į kurį patenka V. Nekrašas. Kaip rašė „Plungės žinios“, laikraščiai „Žemaitis“ ir „Plungė“, problemų dėl V. Nekrašo elgesio buvo kilę dar 2008 metų gruodį, kai savo pavaldinę, su kuria galimai turėjo intymių santykių, policijos pareigūnų, medikų ir žurnalistų akivaizdoje nuogą išstūmė pro savo namų Noriškių kaime duris. 

Dar prieš šį incidentą tarp moters ir gydytojo psichiatro buvo kilęs konfliktas Plungės sveikatos centre, po kurio moteris kreipėsi į ligoninės priėmimo skyrių, jai nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas.