„Tikslas yra, kad 60 proc. miesto savivaldybės ir 40 proc. rajono savivaldybės gyventojų turėti rasti saugų prieglobstį tokioje priedangoje. Yra 12 savivaldybių, kurios jau pasiekė šį Vyriausybės nustatytą tikslą. Tai yra mūsų visų bendras tikslas, užtikrinti, kad priedangų tinklas judėtų į priekį“, – pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Bilotaitė.

„Per metus sukūrėme visiškai naują daugiau nei 3300 priedangų tinklą visoje Lietuvoje. Tai nėra baigtinis sąrašas, tai besitęsiantis procesas“, – pridūrė ji.

A. Bilotaitė pažymėjo, kad už šį tinklą ir priedangų sužymėjimą yra atsakingos pačios savivaldybės.

PAGD Civilinės saugos valdybos viršininko Edgaro Gedos teigimu, Baltijos šalyse Lietuva yra priedangų plėtros lyderė. Anot jo, bene pusė savivaldybių jau priartėjo prie Vyriausybės numatyto rodiklio.

Ministrė akcentavo, kad šiuo metu priedangą galėtų rasti 31 proc. šalies gyventojų. Vyriausybės tikslas numato, kad priedangos apsaugoti turėtų bent 50 proc. gyventojų.

A. Bilotaitės teigimu, 50 savivaldybių jau yra ir parengties pareigūnai, kurie yra atsakingi išskirtinai už civilinę saugą. Tarp jų atsakomybių yra ir evakuacijos planai, priedangų tinklo plėtra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)