Šie svečių namai yra Latvių g. 70, Karoliniškių kraštovaizdžio draustinyje. Nors svečių namai yra visai arti miesto centro, aplink dvelkia ramybe, jie stovi miško apsuptyje. Greta teka Neris. O šalia nėra kitų pastatų.

Šiuose svečių namuose iki 1995 m. buvo apgyvendinami visi aukšto rango Lietuvos svečiai.

Apartamentuose buvo apsistoję valstybių vadovai Lechas Wałęsa, Oscaras Luigi Scalfaro, Margareta II, Richardas Nixonas, Michailas Gorbačiovas su žmona Raisa Gorbačiova, SSRS užsienio reikalų ministras Andrejus Gromyka, kosmonautė Valentina Tereškova, Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchas Aleksijus II ir kt.

2008 m. mažojoje Svečių namų salėje įvyko paskutinis oficialus renginys – tuometinis premjeras Andrius Kubilius priėmė Bulgarijos prezidentą.

Šiuose svečių namuose būdavo ne tik apnakvindinami aukšto lygi svečiai, bet ir vykdavo įvairūs pokyliai. Atkūrus nepriklausomybę Lietuvos elitas čia švęsdavo savo asmenines šventes. Uždarius svečių namus jie buvo virtę filmavimo aikštele kuriant filmus. Pavyzdžiui, šiame pastate buvo filmuotas serialas „Černobylis“.

Delfi atverčia šio pastato istorijos puslapius, publikuoja nuotraukas, kaip dabar atrodo pastato vidus, ir aiškinasi, kaip šį pastatą pakeisti sumanė jo savininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)