Kova tarp kandidatų vyko ypač intensyviai: Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, P.Kuizinas surinko 50,5 proc. balsų, o jo konkurentas, Telšių savivaldybės administracijos direktorius socialdemokratas Saulius Urbonas – 49,5 proc. balsų.

„Dėkoju visiems Telšių rajono gyventojams, visiems rinkėjams, kurie šiandien išreiškė savo valią. Džiaugiuosi, kad aktyvumas yra gana aukštas. Aktyvumas, prilygstantis pirmajam rinkimų turui, ir lėmė tą rezultatą, kurį mes šiandien turime. Aišku, jis preliminarus, malonesnis man nei mano kolegai“, – kalbėjo P.Kuizinas.

P.Kuizinas, preliminariais duomenimis, pirmauja vos maždaug šimtu balsų.

„Tenka pažymėti, kad skirtumas tarp kandidatų yra labai mažas – 1,04 poc. Tai rodo, kad Telšiuose rinkimų komisija ir visos komisijos sugeba suskaičiuoi ir tokius rezultatus - kai rezultatas labai mažas“, – kalbėjo VRK pirmininkas ZenonasVaigauskas.

Jo teigimu, toks mažas skirtumas per rinkimus pasitaiko retai. Perskaičiuoti rezultatus galima prašyti esant mažiau nei 50 balsų skirtumui. Šiuo atveju kandidatams reikėtų nurodyti tokio prašymo motyvą, tačiau, kaip pažymėjo Z.Vaigauskas, paprastai rezultatai perskaičiavus balsus nesikeičia.

P.Kuizinui tapus meru, į jo vietą taryboje pateks dar vienas Darbo partijos atstovas.

VRK duomenimis, rinkti mero atėjo 9,9 tūkst. arba ketvirtadalis iš balsavimo teisę turinčių 38,7 tūkst. telšiškių.

Telšiškiai pakartotinai balsavo dėl dviejų stipriausių kandidatų – šios savivaldybės administracijos direktoriaus socialdemokrato Sauliaus Urbono ir laikinojo mero Darbo partijos atstovo Petro Kuizino. Per lapkričio 8 dienos mero rinkimus surinkę atitinkamai 39,03 proc. ir 26,61 proc. balsų jie įveikė kitus penkis kandidatus.

Rinkimai Telšiuose rengiami po to, kai liepą per avariją Vilniuje mirė pavasarį Telšių rajono meru išrinktas socialdemokratas Vytautas Kleiva. Vėliau paaiškėjo, kad buvusio Telšių mero mirties priežastis - širdies liga.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)