Laidoje „Jūs rimtai?“ įprastai aptariamos savaitės naujienos, tačiau šį kartą, pasibaigus rinkimams, buvo apžvelgiami įsimintiniausi rinkimų įvykiai.

Vienas tokių – Viktoro Uspaskicho pokalbis tiesioginėje „Laisvės TV“ transliacijoje, kurioje daugelio dėmesį sukaustė už jo nugaros pamatytas daiktas. Komentatoriai ėmė spėlioti, kad tai – lavinamasis vaiko kilimėlis. Kam politikui jis gali būti reikalingas? „Žmogus pastaruoju metu pagarsėjęs vibracijomis kažkokiomis su visata, nežinau, gal tas kilimėlis jas kažkaip suminkština“, – ironiškai svarstė A. Valinskas jaunesnysis.

Dar vienas laidoje aptartas įvykis – socialdemokratų pirmininko Gintauto Palucko kovo Utenos apygardoje. Iš pradžių paaiškėjo, kad jis ir jo oponentas surinko po vienodą skaičių rinkėjų balsų, vėliau, perskaičiuojant, dingo septyni vokai, o galiausiai buvo nuspręsta dar kartą viską perskaičiuoti Vilniuje.

„Čia tokia istorija bus, kad skaičiuosim tol, kol laimės tas, kam reikia laimėti. Pagal socialdemokratus toks scenarijus. Jei netiks rezultatai, nežinau, tada gal į Briuselį ar Vašingtoną belieka važiuoti“, – juokavo Seimo narys.

Arūnas Valinskas, Kristina Pocytė

Į Seimą šįmet išrinkta net pusšimtis naujokų, daugiausia tokių – Laisvės partijos gretose, iš 10 net 11. Ir A. Valinskas yra naujokas, tik Seime dirbęs jau kelerius metus, tad laidoje jis išgirdo klausimą, ko jis palinkėtų naujokams, kurie pirmą kartą peržengs Seimo slenkstį? „Nebijot, nepasimest ir susirast du svarbiausius taškus Seime. Iš asmeninio požiūrio taško, tai kur kiekviename aukšte yra tualetai ir valgyklos. Čia gera pradžia, o paskui galima ramiai eiti ir dirbti“, – šmaikštavo A. Valinskas jaunesnysis.

Pajuokavus, ar Seime naktimis netenka sutikti šmėklų, A. Valinskas nedvejodamas atsakė: „Vieną kartą teko vakare užsilikti Seime ir matyti vieninteliame kabinete degančią šviesą. Tai buvo Širinskienės kabinetas. Tada buvo baisu. Bet šiaip tikiuosi ramesnės kadencijos, be antgamtinių reiškinių“.

Po Seimo rinkimų reikia ne tik susipažinti su naujokais, bet ir atsisveikinti su nebeišrinktais senbuviais. Tokių šįmet netrūksta. Laidoje A. Valinskas sulaukė klausimo apie tai, ar yra nors vienas Seimo narys, kuris į Seimą nepakliuvo, bet su kuriuo jis mielai kaip su kolega būtų Seime išgėręs kavos? „Gal su Rasa Petrauskiene, nes ji turėjo žymiausią ir daug dėmesio Lietuvoje sutraukusią dvikovą su Petru Gražuliu. Čia yra viena iš visatos paslapčių, kaip tamsioji energija ir tamsioji materija, tai ką turi padaryti Petras Gražulis, kad jis nebebūtų Seime? Aš neįsivaizduoju. Man atrodo, labai ilgai lauksim šito.“

Laidoje „Jūs rimtai?“ šį kartą buvo apatriamos įsimintiniausios Seimo rinkimų akimirkos. Visą pokalbį su Seimo nariu Arūnu Valinsku jaunesniuoju rasite laidos įraše.