Italijos kontingento vadas leitenantas Marco Bertoli sakė, kad Italijos karinės oro pajėgos vykdys tokias pat procedūras, kokias atlieka ir savo šalyje.

„Tikimės iš savo oro pajėgų ir iš karių ant žemės, kad jie vykdys šias procedūras ir bus pasiruošę misijai šioje aplinkoje. Mūsų užduotis čia - saugoti Baltijos šalių oro erdvę nuo pažeidimų, nesvarbu, kokia jų kryptis. Mes esame pasiruošę kilti ir saugoti oro erdvę su savo naikintuvais“, - žurnalistams Lietuvos karinių oro pajėgų aviacijos bazėje Šiauliuose trečiadienį sakė M. Bertoli.

Per NATO oro policijos misijos pasikeitimo ceremoniją trečiadienį Portugalijos ir Kanados oro pajėgas oficialiai pakeitė Italijos bei Lenkijos kariai.

Pirmą kartą į Lietuvą atvykę italai patruliuos su keturiais naikintuvais „Eurofighter Typhoon“. Šeštą kartą į Lietuvą atvykę Lenkijos karinių oro pajėgų kariai misijoje dalyvausiantys su keturiais naikintuvais „MiG-29“.

Aljanso šalys pradėjo siųsti savo karius ir naikintuvus saugoti Baltijos šalių oro erdvę nuo 2004 metų kovo, Lietuvai, Latvijai ir Estijai tapus NATO narėmis.

Iki Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos misiją paprastai vykdydavo keturi naikintuvai iš Šiaulių. Šiemet Lietuvoje naikintuvų padvigubėjo, misija taip pat pradėta vykdyti iš Estijos ir Lenkijos.

Nuo metų pradžios NATO naikintuvai kilo apie 150 kartų atpažinti ir palydėti greta Baltijos šalių skrendančių Rusijos karinių orlaivių. Tai - triskart daugiau nei pernai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)