Kaip praneša Lietuvos kariuomenė, pratybos vyks Generolo Silvestro Žukausko (Pabradės r.) ir Rūdninkų (Šalčininkų r.) poligonuose, Kauno mieste (Dariaus ir Girėno stadione), Vilniaus, Jonavos bei Švenčionių rajonuose ir truks iki rugsėjo 15 d.

Kas antrus metus pratybose dalyvauja sąjungininkai iš skirtingų NATO valstybių. Šiemet jose dalyvaus daugiau kaip 900 karių iš Belgijos, Čekijos, Estijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Lenkijos bei Vengrijos.

Anot Lietuvos kariuomenės, pratybų tikslas yra treniruoti karius vykdyti inžinerinės paramos užduotis, remti pėstininkų manevrus, integruoti Sausumos pajėgų manevrinius, teritorinius ir sąjungininkų inžinerinius padalinius veikti kartu, gerinti tarpusavio sąveiką.

Pagrindinė pratybų „Inžinierių griausmas“ dalis vyks Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje, kur situacinių mokymų metu kariai įrenginės sprogstamąsias ir nesprogstamąsias kliūtis, atliks kelio užkardymo, apsaugos nuo atominio, biologinio ir cheminio ginklo veiksmus ir vykdys kitas inžinerijos paramos užduotis.

Pratybų metu, tiek karinėse, tiek civilinėse vietovėse numatomas intensyvesnis karinės technikos judėjimas, bus naudojami imitaciniai šaudmenys, pirotechnikos užtaisai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją