Dingo iš autobusų stotelės


Devynerių metų Agota sekmadienį, apie 16.30 val., išėjo iš savo namų Kaune, Trešnių gatvėje. Teigiama, kad mergaitė turėjo važiuoti autobusu iki parduotuvės. Su savimi ji turėjo telefoną. Pagal jį nustatyta, kad paskutinė jos buvimo vieta – Chemijos gatvės stotelė Kaune. Toje vietoje telefonas buvo išjungtas. Šioje stotelėje dingo mergaitės pėdsakai – juos čia pametė ir tarnybinis policijos šuo.

Socialiniuose tinkluose paplito žinia, kad viena moteris apie 17 val. stotelėje matė panašią mergaitę, kurią tempė vyras. Mergaitei ėmus šaukti, moteris apsisuko bėgti link jos, tačiau mergaitė jau buvo įsodinta į automobilį ir šis jau buvo nuvažiavęs. Ši informacija perduota policijos pareigūnams ir kol kas nėra nei patvirtinta, nei paneigta.

Policijos pareigūnai sulaukė informacijos, kad mergaitė galimai yra Šiauliuose ar kituose miestuose. Teisėsaugininkai tikrina visą informaciją, bet kol kas nė viena versija nėra patvirtinta ar paneigta, tačiau aišku, kad mergaitė nebūtinai yra likusi Kaune – būti budrūs ir atidūs turi būti visų miestų ir rajonų žmonės.

Buriasi ne tik kauniečiai – pilni automobiliai savanorių atvyksta ir iš kitų šalies miestų. Koordinuotos paieškos vykdomos su policijos pareigūnais, susitikimų vieta – Kaune, Chemijos g. policijos komisariatas

Susibūrė gausios savanorių pajėgos


Mergaitės paieškos vykdomos kiaurą parą. Nepaisant spaudžiančio šalčio, net ir naktimis apylinkes šukuoja policijos pareigūnai, policijos mokyklos studentai, Raudonojo kryžiaus savanoriai ir tiesiog neabejingi žmonės iš visų Lietuvos miestų.

Buriasi ne tik kauniečiai – pilni automobiliai savanorių atvyksta ir iš kitų šalies miestų. Koordinuotos paieškos vykdomos su policijos pareigūnais, susitikimų vieta – Kaune, Chemijos g. policijos komisariatas.

Jei pavieniai žmonės apsisprendžia ieškoti mergaitės ar jos daiktų, informuojama, kad radus mergaitei galimai priklausiusių daiktų, jų nevalia liesti, reikia iškart skambinti 112.

Taip pat policija prašo žmonių, vykusių sekmadienį pro Chemijos g. ir apylinkes 16.20–17.20, peržiūrėti savo automobilių vaizdo įrašus ir nedelsiant susisiekti su policija telefonu 112 pastebėjus ką nors naudingo.

Kai kurie savanorių poelgiai išties labiau trukdo policijos pareigūnų darbui, nei jam padeda, tad visus, kurie telkiasi mergaitės paieškai, kviečiame tą daryti civilizuotomis priemonėmis.

Savanoriai imasi savivalės


Tačiau kai nelaimė suburia tokį kiekį žmonių, neišvengiama ir nesusipratimų. Kai kurie savanoriai gerokai peržengia ribas ir imasi savavališkai stabdyti jiems įtartinus automobilius, laužtis į garažus ir sandėliukus, net kalba apie savadarbius ežius, kuriuos mestų po ratais jiems nestojantiems automobiliams.

Kaip ir dažnai būna tokiose visuomenėje didelio rezonanso sulaukusiose istorijose, žmonių emocijos veržiasi per kraštus, tad baiminamasi, kad jei savanoriai ir rastų pagrobėjus, jiems vietoje surengtų Linčo teismą.

Kai kurie savanorių poelgiai išties labiau trukdo policijos pareigūnų darbui, nei jam padeda, tad visus, kurie telkiasi mergaitės paieškai, kviečiame tą daryti civilizuotomis priemonėmis.