Leonidą Volkovą vakar užpuolė. Jo patykojo ir sumušė plaktuku tiesiog jo namo kieme. Namuose jo laukė žmona ir trys maži vaikai.

Ši nuotrauka padaryta ligoninėje. Jam sulaužyta ranka, daugelyje vietų sužalota koja, jis vos paeina. Nuo tos dienos, kai buvo nužudytas mūsų lyderis Aleksejus Navalnas, nepraėjo nė mėnesio. Dešimtys mūsų kolegų ir bendražygių kalinami Rusijos kalėjimuose, kur jų gyvybei irgi nuolatos gresia pavojus.

Tai kaina, kurią moka visiškai eiliniai žmonės, daug metų kovojantys už labai paprastus ir suprantamus dalykus. Už laisvę, už demokratiją, už valdžios pakeičiamumą ir sąžiningus rinkimus. Už taiką. Kovoja su absoliučiu blogiu, su išprotėjusiu tironu, kuris vakar pasiuntė dar vieną signalą: jūs niekur nesate saugūs, mes jus rasime ir sunaikinsime.


Todėl prašau internete plūstančioje įžeidinėjimų, politinių prakeiksmų ir pretenzijų lavinoje nepamiršti šio bendro vaizdo. Prisiminkite kontekstą. Nelaukime eilinių žmogžudysčių, kurios, pažvelkime tiesai į akis, beveik neišvengiamos, kad vertintume, padėtume ir remtume tokius žmones. Brūkštelėkite keletą eilučių Leonidui, neabejoju, kad jam bus malonu. Rašykite kaip galėdami daugiau politiniams kaliniams.

Palaikykite tuos, kurie kovoja su Putinu, nepaisydami nieko.

@leonidvolkov Lionia, greičiau sveik, tu mums labai reikalingas, laukia tiek daug darbų“, – rašo ji.

Antradienio vakarą Vilniaus pakraštyje kol kas nenustatytas asmuo užpuolė ir sužalojo kalėjime mirusio Aleksejaus Navalno bendražygį 43 metų Leonidą Volkovą.

Rusijos opozicionierius buvo užpultas apie 22 val. Antakalnio seniūnijoje, Žuvėdrų gatvėje, kai atvyko į namo kiemą automobiliu atvykusį Rusijos pilietį.

Į pranešimą apie Vilniuje užpultą ir sužalotą Rusijos pilietį reagavo gausios policijos pajėgos, buvo iškviesti „Aro“ ir specialiosios paskirties pareigūnai. Sulaikyti įtariamųjų kol kas nepavyko, keliamos versijos, bus tiriamas nusikaltimas, pasak jo, viena iš versijų – užpuolimas gali būti susijęs su politine nukentėjusiojo veikla.

Po suteiktos medicinos pagalbos ligoninėje nukentėjusysis gydomas ambulatoriškai.

Rusijos opozicijos atstovas sako, kad specialiu plaktuku namo kieme žmogus jam smogė apie 15 kartų į koją ir sulaužė ranką. Įvykį jis pavadino „tipišku banditišku sveikinimu nuo Putino iš banditų Peterburgo“.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

L. Volkovas iš Rusijos pasitraukė kilus arešto grėsmei. Šiuo metu L. Volkovas gyvena Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)