Tokie galimi scenarijai svarstomi įsiliepsnojusiose koalicijos viršūnėse, rašo „Lietuvos rytas“.

Visi politikai sutaria tik dėl vieno - po šios kovos abi partijos bus smarkiai nukraujavusios. O prezidentė Dalia Grybauskaitė, užstojusi konservatorių puolamą R.Palaitį, įgis dar daugiau galių kištis į Vyriausybės veiklą.

Pastaruoju metu abiejų partijų viršūnės apsikasė savo apkasuose. Taigi kas bus, jei R.Palaitis vis dėlto toliau neklausys premjero? A.Kubilius liberalcentristams jau anksčiau yra grasinęs, kad šioje istorijoje konservatoriai prieš R.Palaitį gali pasitelkti opoziciją – pirmiausia „darbiečius” ir „tvarkiečius”.

Taigi neatmetama, kad Seime dešinieji gali organizuoti interpeliaciją R.Palaičiui, ypač jei V.Gailius ir V.Giržadas laimėtų teisme. „Kita vertus, jei liberalcentristai iš tiesų pasiryžtų mažai tikėtinam žingsniui – išėjimui, ši koalicija galėtų šleivoti ir krypuoti iki pat rinkimų”, – kalbėdamas su „Lietuvos rytu” vakar spėjo vienas ministras.

Politikos užkulisiuose taip pat prognozuojama, kad radikalių žingsnių nei viena, nei kita pusė vis dėlto nesiims. Mat kritus R.Palaičiui iškiltų grėsmė, kad Seime pasitikėjimą turėtų tikrintis visa Vyriausybė. Taigi Permainų koalicija greičiausiai išliks, tik konservatoriai nuolat iš už kampo kapos R.Palaitį.