Lietuvos ambasados Italijoje trečioji sekretorė Laura Tilūnaitė BNS pirmadienį sakė, kad į ambasadą dėl žemės drebėjimo nesikreipė nė vienas žmogus. Pasak jos, Italijos užsienio reikalų ministerijos (URM) krizių valdymo centras pranešė, kad Lietuvos piliečių tarp žuvusiųjų ar nukentėjusiųjų per žemės drebėjimą nėra.

"Su Italijos URM palaikomi ryšiai, tačiau iki šio momento į ambasadą nesikreipė nei šalyje gyvenantys Lietuvos piliečiai, nei turizmo tikslais Italijoje besilaikantys tautiečiai ar jų artimieji", - sakė ambasados atstovė.

Jos teigimu, 2007 metų oficialiais duomenimis, Italijoje gyvena apie 3000 Lietuvos piliečių, tačiau, kaip pabrėžė diplomatė, ambasados vertinimu, iš tiesų jų yra apie 7000.

Pirmadienį paryčiais įvykusio žemės drebėjimo epicentras buvo Apeninų kalnuose už maždaug 5 kilometrų nuo 60 tūkst. gyventojų turinčio Abruco regiono sostinės L'Akvilos miesto. Tačiau požeminiai smūgiai buvo juntami ir Romoje.

"Apie pusę keturių ryto buvo juntamas lovos judėjimas, siūbavo šviestuvai, tačiau nė vienas pastatas Romoje nesugriuvo", - pasakojo L.Tilūnaitė.

Šiuo metu skaičiuojama, kad per žemės drebėjimą žuvo 92 žmonės, apie 50 tūkst. žmonių liko be pastogės. Ši stichinė nelaimė yra daugiausiai aukų Italijoje pareikalavęs drebėjimas nuo 1980 metų.