„Užsieniečiai, kurie yra netoli sienos su Lenkija, skelbia savo ketinimus patekti į kaimyninės šalies teritoriją ir realizuoti savo teisę į prašymą dėl pabėgėlio statuso ES suteikimo. Visi tie žmonės, tarp jų ir moterys bei vaikai nekelia grėsmės ir nesielgia agresyviai“, – teigiama Baltarusijos režimo pasienio tarnybos pranešime.

Jame taip pat pažymima, kad migrantai – daugiausiai kurdai, į didelę grupę susiorganizavo patys, nors nedetalizuojama, kaip ir iš kur jie autoritarinėje valstybėje sugebėjo patekti į griežtai kontroliuojamą pasienio ruožą ir kaip iš viso pateko į Baltarusiją.

„Vertinant oficialių Lenkijos atstovų pareiškimus dėl ginkluotųjų pajėgų ir technikos koncentravimo šalia sienos, neatmetame lenkų pajėgų provokacinių veiksmų, kurie būtų nukreipti prieš pabėgėlius, siekiant pateisinti fizinės jėgos ir spec. priemonių panaudojimą“, – įspėjama pranešime.

Baltarusijos pasieniečiai taip pat pridūrė, kad jie dirba „sustiprintu režimu“. Ką tai reiškia, nedetalizuojama, tačiau vaizdo įrašuose iš pasienio su Lenkija jau buvo užfiksuoti ne tik eiliniai uniformuoti baltarusių pasieniečiai, ginkluoti lazdomis, skydais, kita riaušėms malšinti skirta įranga, bet ir koviniais ginklais. Viename Kremliaus propagandos ruporo „Sputnik“ vaizdo įraše užfiksuoti baltarusių pareigūnai, ginkluoti automatiniais, snaiperių ginklais ir kulkosvaidžiais.

Delfi primena, kad pirmadienio rytą pasienį su Lenkija pasiekė šimtų migrantų kolona, kurią paslaugiai palydėjo Baltarusijos režimo pareigūnai. Atsakydama į tai Lenkija sutelkė apie 12 tūkst. karių ir pasirengė atremti bandymus įsibrauti į šalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)