Šeštadienį VSAT pareigūnai apgręžė 14 užsieniečių, penktadienį – 7, ketvirtadienį – 5, trečiadienį – 8. Antradienį nefiksuotas nė vienas atvejis, kad iš Baltarusijos neteisėtai būtų bandę patekti migrantai. Pirmadienį neįleisti 4 tokie asmenys.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių sekmadienį nebuvo.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT pareigūnai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8063 (vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenys).

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Latvijos pasieniečiai sekmadienį neįleido 54 iš Baltarusijos bandžiusių patekti migrantų. Šeštadienį tokių apgręžtųjų buvo 68, penktadienį – 57, ketvirtadienį – net 103. Latvijoje praėjusias dvi savaites gerokai padaugėjo bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)