Intensyvesnių kritulių klius Vakarų Lietuvai, Klaipėdos, Tauragės ir Marijampolės apskrityse daugiausia lis, kitur kris šlapdriba. Vilniaus, Panevėžio ir Utenos rajonus krituliai (šlapdriba, kai kur su sniegu) pasieks antroje dienos pusėje, o gal net arčiau vakaro.

Kadangi temperatūra rytinėje šalies pusėje svyruos apie 0 laipsnių ar bus silpnai teigiama tikėtina, kad kai kuriose vietovėse visą dieną išsilaikys plikledis, vakare formuosis lijundra.

Nuo Kauno link pajūrio termometrai rodys aukštesnę temperatūrą – tarp 2-5 laipsnių šilumos, bet ir šiuose regionuose nereikėtų prarasti budrumo, nes slidu bus dėl krintančių mišrių kritulių. Apysmarkis vėjas daugiausia pūs iš pietų, pietryčių.

Pirmadienio naktį dangų vis dar dengs storas debesų sluoksnis, šalyje lankysis įvairaus būvio krituliai. Vietomis išliks plikledžio ir lijundros pavojus, didesnė šių pavojingų reiškinių tikimybė rytiniuose rajonuose nakties pradžioje. Pietryčių, pietų vėjas rims. Iki vidurnakčio temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos, vėliau plūstant šilumai pamažu kils aukštyn

Pirmadienio dieną beveik visoje šalyje šlapdribą pakeis lietus, mažėjant kritulių kiekiui kai kur tik dulksnos. Vėjas suksis iš pietų, pietvakarių, taps jau vos juntamas. Popietę šalies vakaruose kai kur formuosis rūkas. Vidurdienį temperatūra pakils iki 1–5 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)