Šaltinių duomenimis, sumušimo pasekmės tokios, jog nustojo funkcionuoti vienas mergaitės inkstas, tad šio žiauraus išpuolio pasekmes ji jaus visą gyvenimą.

Į Raseinių ligoninę 2020 metais gimusi mergaitė buvo pristatyta gruodžio 25 dieną, bet iš čia skubiai nugabenta į Kauno klinikas, kur buvo operuota. Mažametė buvo be sąmonės, su smarkiomis sumušimo žymėmis ties pilvo ir juosmens sritimi.

Policija Raseiniuose dėl dvejų metų mergaitės galimo sunkaus sveikatos sutrikdymo sulaikė jos 19-metę mamą ir šios 22 metų draugą. Policija anksčiau nebuvo gavusi pranešimų apie smurtą šeimoje. Abu asmenys anksčiau nebuvo teisti.

Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmai tenkino prokuratūros prašymą ir leido suimti dvejų metų mergaitės sunkiu kūnu sužalojimu įtariamą jos motiną ir šios draugą.

19-metė motina suimta vienam mėnesiui, jos draugas – dviem mėnesiams, BNS pranešė teismo atstovė Nijolė Damulė.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laima Mažeikienė trečiadienį žurnalistams sakė, kad teismas leido suimti įtariamuosius, nes jie gali slėptis, trukdyti tyrimui.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas sunkiai sužalojo ar susargdino mažametį, numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki dvylikos metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)