Naujienų agentūros ELTA užsakymu birželio 15-25 dienomis atlikta rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ apklausa parodė, kad trečdalis (34 proc.) apklaustų suaugusių gyventojų mano, jog pastaruoju metu reikalai Lietuvoje iš esmės krypsta į gerąją pusę. Du iš trijų (65 proc.) apklaustųjų nurodė, kad reikalai šalyje blogėja. Nuomonės šiuo klausimu neturėjo 1 proc. respondentų.

Kiek didesni optimistai yra jaunimas iki 30 metų - 43 proc. mano, kad šalyje reikalai krypsta į gerąją pusę, didmiesčių gyventojai (39 proc.), besimokantis jaunimas (45 proc.), dešiniųjų pažiūrų gyventojai (39 proc.).

Dabartine padėtimi šalyje daugiau už kitus nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime ir mažesniuose miestuose, darbininkai ir ūkininkai bei pensininkai, rusų ir lenkų tautybių gyventojai, dirbantys valstybiniame sektoriuje.

Kaip parodė apklausa, dabartine padėtimi Lietuvoje yra patenkinti tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkėjai (55 proc. mano, kad padėtis gerėja ir 43 proc. kad ji blogėja), o visų kitų partijų rėmėjai dabartinę situaciją vertina pesimistiškai (didesnė dalis mano, kad reikalai Lietuvoje daugiau blogėja, nei gerėja).

Apklausa vyko 2020 m. birželio 15 – 25 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausta 1000 Lietuvos gyventojų (nuo 18 metų), apklausa vyko 108 atrankos taškuose.