„Būdamas Anglijoje patekau pas gerus žmones – dirbau, susiradau merginą, pakeičiau požiūrį į gyvenimą“, – šiandien sako anksčiau Šilutėje gyvenęs ir vietos kriminalinei grupuotei priklausęs Rokas Gavutis (g. 1989 m.).

Lietuvos policijos pareigūnai jo ieškojo nuo 2010 m. balandžio 27 d. – tądien Šilutės teisme jam buvo skirtas suėmimas 15 parų, bet vedamas iš teismo patalpų antrankiais surakintas R. Gavutis sugebėjo pasprukti nuo jį konvojavusių policininkų. Netrukus buvo paskelbta jo paieška, bet tai nedavė jokių rezultatų, – ir tik 2016 m. sausį jis buvo sulaikytas Didžiojoje Britanijoje.

Bet pagal Europos arešto orderį sulaikytas R. Gavutis už grotų praleido vos pusantro mėnesio – vieną dieną pareigūnai jį išleido į laisvę. Ir tai buvo apgailėtina britų klaida – tądien į laisvę turėjo būti išleistas kitas sulaikytasis, bet pareigūnai jį supainiojo su lietuviu. Kad šie suklydo, R. Gavutis iš karto suprato, bet išsiduoti nė neplanavo.

Prireikė dar 6 metų, kad į ieškomiausių nusikaltėlių sąrašą įtrauktas R. Gavutis būtų sulaikytas – šįkart jam nepavyko išvengti ekstradicijos. O kai jis buvo pristatytas į Lietuvą, paaiškėjo, kad kriminalinės veiklos šilutiškis nebuvo nutraukęs ir Jungtinėje Karalystėje – čia buvo teistas net keturis kartus: už tyčinį nuosavybės sugadinimą ar sunaikinimą, lytinį nusikaltimą, vairavimą neblaiviam bei du kartus už sukčiavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)