Šeškinės pašto skyriuje pirmadienį priešpiet driekėsi apie trisdešimties žmonių eilė. Dalis žmonių į pašto patalpas netilpo ir stoviniavo lauke. Eilės priežastis – praėjusį penktadienį paskelbtas pensijų kompensavimo startas.

Dauguma eilėje stovėjusių žmonių – senjorai. Vieni į paštą atėjo atsiimti laiškų apie pensijų kompensavimą, kiti gi manė pašte jau gausią pirmąją dalį pažadėtųjų pinigų.

Dalis pašto klientų, pamatę eilę, apsisuka ir kulniuoja savais keliais, tačiau dauguma pasilieka laukti.

„Gerą pusvalandį“, - DELFI teigė viena iš daugelio eilėje stovėjusių vyresnio amžiaus vyrų ir moterų, paklausta, kiek laiko jau praleido laukdama. „Kol prieisim – dar pusvalandis“, - atsiduso ji.

Vis dėlto pašto darbuotojų eilėje lūkuriavę žmonės nekaltino. „Čia „Sodra“ taip durnai sugalvojo“, - įsitikinusi pašnekovė.

Lietuvos pašto atstovė Aurelija Jonušaitė DELFI patvirtino, kad eilės susidarė ne tik Šeškinėje.

„Yra Vilniuje kai kurie paštai, kur tikrai senjorai eina ir prašo duoti tuos laiškus“, - sakė A. Jonušaitė.

Pasak jos, pagrindinė senjorų eilių priežastis – informacijos stoka. Esą daugelis pensininkų į paštus subėgo be reikalo, mat laiškai apie pensijų kompensavimą senjorams pristatomi į namus, o į paštą eiti reikia tik tiems, kurie paštininko vizito metu namie nebuvo ir rado pašto dėžutėse atitinkamus pranešimus.

„Tikrai niekur nereikia eiti. Tai tiesiog informacinio pobūdžio laiškai. Tikrai nereikia eiti į paštą, - pabrėžė A. Jonušaitė. - Jie tiesiog gauna registruotą laišką, pasirašo – ir viskas.“

Be to, dalis senjorų į pašto skyrius turbūt sulėkė iš nekantrumo – atsiimti laiškų, kurie dar net nėra atspausdinti.

Sodros“ laiškai yra spausdinami etapais ir pristatinėjami senjorams. Senjorai pasižiūrėjo per televiziją žinias ir dabar patys ateina ir prašo, kad jiems tuos laiškus greičiau įteiktų. Senjorai turėtų būti namuose, kaip ir minėjau, laukti laiškininko, o ne eiti į paštą, nes mes dar nesame visų laiškų atspausdinę. (…) Tikrai nereikia niekur eiti. Į paštą galės ateiti tik tada, jeigu pašto dėžutėje ras pranešimą, kad bandė pristatyti (laišką – DELFI), bet jo nerado namuose. Tada, su tuo pranešimu, gali ateiti į paštą. Bet kol negavo tokio pranešimo – į paštą eiti tikrai nereikia“, - reziumavo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)