Į teismo posėdį atvyko pats K. Bartoševičius kartu su savo advokatus Olegu Šibkovu.

„Ne, dabar nekomentuosiu. Pristatysiu poziciją teismui“, – sakė K. Bartoševičius, klausiamas, kaip pakomentuotų jam pateiktus kaltinimus.

Kaltinamasis sakė, kad į visus klausimus atsakys, kai „ateis laikas“.

Bylos nagrinėjimas į Vilnių neperkeltas, gauti du ieškiniai


O. Šibkovas anksčiau Eltai sakė, jog pirmajame teismo posėdyje turėtų būti sprendžiamas klausimas dėl jo ginamojo pateikto prašymo bylą perduoti nagrinėti Vilniaus apygardos teismui. Anot jo, sostinėje važinėti į posėdžius būtų patogiau daugumai proceso dalyvių.

Vis dėlto teismas ketvirtadienį netenkino šio kaltinamojo prašymo, tad byla toliau bus nagrinėjama Panevėžio apygardos teisme.

„Byla neperkelta į Vilnių, bylą bus toliau nagrinėjama Panevėžyje“, – žurnalistams po teismo posėdžio sakė K. Bartoševičiaus advokatas O. Šibkovas.

Kaip teigė bylą nagrinėjantis teisėjas Valdas Ciesiūnas, kaltinamojo prašymas perduoti bylą nagrinėti į Vilniaus apygardos teismą netenkintas, nes teisėjų kolegija nutarė, kad kaltinamojo pusės išdėstytų argumentų dėl bylos perdavimo kitam teismui nepakako.

„Baudžiamojo proceso kodekso 229 straipsnio nuostatose sakoma, kad byla gali būti perduota kitam teismui, jeigu tai užtikrina valstybės interesus, viešąją tvarką. Šiuo atveju argumentas buvo pateiktas dėl proceso dalyvių patogumo, kas išeina už įstatymo ribų“, – dėstė teisėjas.

Teisėjo teigimu, per teismo posėdį nukentėjusiųjų atstovė teismui pateikė du ieškinius. Su jais teismas dar nesusipažino, tad sprendimas dėl jų priėmimo ar nepriėmimo bus priimtas vėliau.

„Teisėjų kolegija nusprendė, jog pirmiausia reikia su jais (ieškiniais – ELTA) susipažinti, kadangi į bylą gali įstoti tie patys dalyviai kitoje procesinėje padėtyje“, – tvirtino V. Ciesiūnas.

Anot jo, byloje iš viso pateikti trys ieškiniai.

Kaip teigė V. Ciesiūnas nukentėjusiesiems byloje pranešama apie vyksiančius teismo posėdžius, jų atstovų dalyvavimas gali būti užtikrinamas nuotoliu. Pasak teisėjo, ketvirtadienio posėdžio metu kai kurių nukentėjusiųjų atstovai posėdyje dalyvavo nuotoliniu būdu.

„Nepilnamečiai (į teismo posėdžius – ELTA) nekviečiami, nes jie yra apklausti ikiteisminio tyrimo metu, jų parodymus, kai ateis laikas, skaitysime, susipažinsime posėdyje ir vertinsime“, – pažymėjo V. Ciesiūnas.

Kitas posėdis byloje numatytas lapkričio 30 d. Jo metu planuojama pagarsinti kaltinamąjį aktą.

K. Bartoševičius kaltinimų nekomentuoja


Anksčiau K. Bartoševičius skelbė, kad neigia jam pateiktus kaltinimus, tą patį minėjo ir jo advokatas. Tačiau dabar O. Šibkovas, paklaustas, ar kaltinamojo pozicija nepasikeitė, teigė, kad K. Bartoševičius savo poziciją pristatys teisme. Pats K. Bartoševičius apie savo poziciją nekomentavo ir po teismo posėdžio.

Kadangi K. Bartoševičiui pateikti kaltinimai yra susiję su galimai padarytais seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus, teismo posėdžiai vyks už uždarų durų.

ELTA primena, kad šių metų liepą baigtas ikiteisminis tyrimas buvusio parlamentaro K. Bartoševičiaus atžvilgiu, byla dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš vaikus perduota teismui. K. Bartoševičius kaltinamas vaikų seksualiniu prievartavimu (2 epizodai), jaunesnio negu 16 metų amžiaus asmens tvirkinimu (4 epizodai) ir mažamečių vaikų nesunkiu sveikatos sutrikdymu (4 epizodai).

Prokuratūros duomenimis, byloje yra keturi nukentėjusieji, kurie galimai prieš juos padarytų nusikaltimų metu, buvo nepilnamečiai.

Tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius apie tai, kad atsisako Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių pranešė šių metų sausio 23 dieną. Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas.
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)