Tai buvo vienintelė vietinė informacinė laida rusų kalba Lietuvoje. Šį sprendimą kanalo vadovybė teigia priėmusi dėl politinės situacijos Lietuvoje.

Holdingas pabrėžia, kad 12 metų kurta laida „Lietuvos laikas" prisidėjo prie demokratijos plėtros Lietuvoje, kadangi ji, viena iš nedaugelio, siūlė maksimaliai įvairiapusį požiūrį į vietos įvykius. Europos Sąjungoje (ES) registruotas kaip privatus TV kanalas, PBK ne kartą deklaravo apie savo pasirengimą per Lietuvoje kuriamas laidas suteikti galimybę išsakyti skirtingus požiūrius aktualiomis temomis ir būti veiksmingu bendravimo su tautinėmis mažumomis kanalu.

"Kanalas įsitikino, kad Lietuvos valdžios media politika turi labai mažai ką bendro su europietiškomis vertybėmis, kurių neatsiejama dalis yra žodžio laisvė ir ES įstatymų laikymasis. O politinio akiračio ribotumas ir Lietuvos etninių mažumų nepaisymas rodo, kad valdžiai komunikacija su kitataučiais nereikalinga", - teigiama holdingo pranešime.

DELFI primena, kad 2014 m. paskelbtoje VSD ataskaitoje rašoma, kad Lietuvoje vienu iš Rusijos įtakos instrumentų, įgyvendinant informacinės ir ideologinės politikos uždavinius, yra rusakalbės žiniasklaidos priemonės „Litovskij kurjer“, „Obzor“, „Ekspress nedelia“ ir „Pervyj Baltijskij kanal“.

Pasak VSD, minėtos žiniasklaidos priemonės nerašo analitinių, tiriamųjų straipsnių. Jos perspausdina rusiškų tinklalapių straipsnius, paskelbia interviu su Rusijos propagandistais. Vilniaus apygardos administracinis teismas 2013 m. yra stabdęs „Pervyj Baltijskij kanal“ (PBK) retransliavimą Lietuvos teritorijoje, atsižvelgęs į Lietuvos radijo ir televizijos komisijos kreipimąsi.

Radijo ir televizijos komisija sprendimą kreiptis į teismą tuomet priėmė po to, kai per rusišką Pirmąjį Baltijos kanalą buvo parodyta melaginga propagandinė laida apie Sausio 13-ąją.

Anot komisijos, laidoje buvo paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių ir niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas.

Savo ruožtu 2014 m. Latvijos nacionalinė elektroninės žiniasklaidos taryba baudė Pirmąjį Baltijos kanalą (PBK) už pakartotinį vienašališkos, neobjektyvios informacijos apie įvykius Ukrainoje teikimą ir skyrė 3600 eurų baudą.