Povandeninėmis kameromis yra užfiksuota tai, kas guli po vandeniu. Naras pasakojo, kad kai kurie luitai mažesniame nei metras gylyje – juos užkabinus, gali įvykti tragedija.

„Ilgos armatūros, aštrios armatūros ir tikrai masyvūs betono luitai. Nardžiau, pagal kompiuterį žiūrėjau, tai gylis buvo 1,5-2 metrai, kur visi tie pavojingiausi strypai išlindę“, – teigė naras Aurimas Šleževičius.

Lietuvos triatlono taurė 2020, Jonava

Kol pats naras neapžiūrėjo tvenkinio ir vaizdų nepaskelbė socialiniuose tinkluose, paplūdimyje nebuvo jokių įspėjamųjų ženklų apie pavojų. Tačiau ir dabar, kai apie pavojų praneša jį žyminčios juostos – tai rūpi ne visiems. Jaunimas ir toliau drąsiai šokinėja nuo liepto, o apie pavojų negalvoja.

„Vaikai, jaunimas pralenda, juo labiau, kad ne per visą perimetrą yra užtverta, o tik centras. Teko pirmadienį vakare atvažiuoti, žiūriu – šokinėja žmonės, vaikai. Parodžiau įrašą, tai jie šokiruoti buvo. Sako: mes nežinome, mes iš Kauno atvažiavome“, – dalijosi naras.

Iki vasaros sutvarkyti nepavyko

Seniūnė sako, kad armatūros vandenyje atsirado pavasarį, kai buvo sugriautas seniai nenaudotas betoninis baseinas, o iki vasaros sutvarkyti tvenkinio nepavyko dėl netinkamų sąlygų.

„Buvo naikinami du gelžbetoniniai tilteliai, darbai visi šviežiai atlikti kovo-balandžio mėnesį ir, kadangi buvo prastas vandens matomumas, dumblas, nebuvo iki galo išvalytas dugnas, bet, kaip matote, ligi šiol vykdome darbus“, – teigė seniūnė Eglė Pinkevičienė.

Gyventojai sako, kad kai kepina kaitra – pavojinga ar nepavojinga, bet į vandenį norisi, tad besimaudančių šiame tvenkinyje – daugybė.

„Turiu pati trylikametį sūnų, kuriam aiškinu, kad negalima, nes žinau, kokia yra padėtis ir situacija, mačiau vaizdo įrašą Facebook‘e, įkėlė vienas iš narų, kuris filmavo, bet, kai aš dirbu – aš nežinau, ką gali sumąstyti tas mano sūnus“, – teigė moteris.

„Baisu. Mano dar maži anūkai, tai aš jiems neleidžiu toli eiti, matau, kur yra akmenų, tai iki pilvuko ir atgal. Sakau, kad negalima toliau plaukti“, – dalijosi kita.

Darbai tęsiasi

Dabar ežerą žvalgo ne vienas naras. Kol armatūros dar vandenyje, bandoma pašalinti bent pavojingiausia dalis.

„Atsivarėme sunkiąją techniką, pabandysime ištraukti tai, kas kyšo ten, kad būtų saugu, palyginus, nardyti. Bandysime pjauti, traukti, karpyti“, – teigė naras Žygimantas.

Svarstoma, kad, jeigu pavojingų blokų iš vandens nepavyktų iškelti, gali tekti nuleisti tvenkinio vandenį, tačiau kada dugnas bus išvalytas – neaišku.

„Čia reikia labai kruopščiai, po truputį – negali šie darbai pasidaryti per pusdienį“, – teigė seniūnė E. Pinkevičienė.

Jos teigimu, bus stengiamasi, kad darbai būti atliekami kaip įmanoma greičiau, tačiau nusakyti jų pabaigą – sudėtinga.

Prašymas gyventojams

Kol armatūros dar dugne – gyventojų prašoma prie šio tvenkinio nesiartinti. Jame maudytis griežtai draudžiama.