DELFI rašė, kad švietimo mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas atsiprašo vienuoliktokų dėl patirtų išgyvenimų ir žada sprendimus, kurie užtikrins, kad nė vienas laikęs patikrinimus moksleivis nenukentėtų.

„Žinia, sakyčiau, yra labai paprasta: pirmiausia, atsiprašome už tai, kokios buvo užduotys. Suprantame, kiek jums tai streso ir įtampos sukėlė. Vadybiškai mes tikrai išspręsime, kad nenukentėtumėte nuo to, kad galimai buvo nekorektiškos (tą dar reikia ištirti ir pripažinti) užduotys. Bet tos emocijos, kurią patyrėte, mes nesugrąžinsime. Noriu tik palinkėti pasitikėjimo švietimo sistema. Jeigu yra ir daromos klaidos, jos bus pripažįstamos, taisomos, ir sieksime, kad būtų įvertinta objektyviai, ir nei vienas vaikas dėl to nenukentėtų dėl stojimų ir kitų dalykų. Dėl emocinio nukentėjimo tai to nesugrąžinsime, dėl to labai atsiprašome“, – sakė G. Jakštas atėjęs pakalbėti su žurnalistais prie ministerijos, kur turėjo vykti moksleivių protestas, bet į jį protestuotojai neatėjo.

Sprendimus ministras žada artimiausiomis dienomis. „Dėl pačios sistemos sprendimus pasiūlysime per keletą dienų. Istorijos patikrinimas yra gegužės pradžioje. Iki tada tikrai bus visi atsakymai, ir siūlau tikrai nepergyventi. Kad ir kaip bebūtų, kas būtų daroma, viskas bus daroma pačių mokinių labui“, – sakė G. Jakštas.

Nacionalinė švietimo agentūra viešai paskelbė vienuoliktokų patikrinimo užduotis, tad ir patys galite pabandyti jas išspręsti – ČIA

Nuo 2024–2025 mokslo metų valstybinio brandos egzamino įvertinimą (iki 100 balų) sudarys tarpinio patikrinimo (iki 40 balų) ir brandos egzamino (iki 60 balų) įvertinimai.

Per tarpinį patikrinimą surinkęs ne mažiau kaip 35 taškus, į egzaminą atėjęs abiturientas jau bus tikras, kad jį išlaikė ir turės galimybę rezultatą pagerinti. Jei per tarpinį patikrinimą mokinys surinks 0 taškų, jis vis tiek galės laikyti to dalyko brandos egzaminą.

Jei mokinio netenkintų tarpinių patikrinimų metu gautas rezultatas, juos jis galės perlaikyti (išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros pirmąjį tarpinį patikrinimą) 2025 m. pavasarį (IV gimnazijos klasėje).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)