Per pastaruosius keletą metų jau tapo įprasta, kad kai paskelbiama apie nacionalines ar tarptautines pratybas, vyksiančias taip pat ir Lietuvos teritorijoje, žiniasklaidą dažniausiai domina du dalykai – skaičiai ir pratybų legenda. Tad ir klausimai būna standartiniai.

Na, tai sakykite, kiek iš viso dalyvauja karių, technikos ir koks yra numatytas scenarijus – ar tariamas priešas jau akivaizdžiai įvardijamas ne kaip „raudonieji“ ar „Vatlandija“, o tiesiog Rusija?

Ir pratybų organizatoriai jau išmoko paslaugiai pateikti atsakymus į tokias užklausas. Neslepiama, kad keliose Aljanso šalyse, įskaitant ir Lietuvą, vyksiančiose NATO pratybose „Steadfast Defender 2024“ dalyvaus apie 90 tūkst. karių, 50 laivų, 80 orlaivių ir daugiau kaip 1100 šarvuotosios technikos vienetų. Dalyvaus visos NATO šalys, nuo kukliausias pajėgas turinčių iki galingiausių Aljanso narių ar paskutinę minutę savo pajėgumus išjudinusių narių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)