Tačiau iš darbotvarkės išbrauktas tiek socialdemokratų pateiktas įstatymo projektas, tiek konservatorių įregistruotas alternatyvus variantas.

Kaip DELFI teigė vienas pirmojo projekto iniciatorių, Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas, darbotvarkė pakoreguota dėl politinio mechanizmo. Esą valdantieji dar turi apsitarti tarpusavyje.

„Mes dar norime koalicijoje susiderinti. Tiesiog koalicijos tarybai dar apskritai nebuvo pristatytas šitas projektas“, - kalbėjo G. Kirkilas.

Socdemas prognozuoja, kad svarstymai koalicijoje ilgai nesitęs, ir pavardžių rašymo klausimas į Seimo darbotvarkę grįš jau „po Velykų“.

DELFI primena, jog socdemai siūlo įteisinti pavardžių rašybą tautinių mažumų lotyniškos abėcėlės pagrindo rašmenimis asmens dokumentuose. Tai leistų lenkų tautinei mažumai savo vardus ir pavardes oficialiuose dokumentuose rašyti lenkiškai, o ne juos sulietuvinant. Konservatoriai, palaikomi pavienių Seimo narių iš Liberalų sąjūdžio, Darbo partijos ir „tvarkiečių“ gretų, siūlo kitokią tvarką. Jie lenkiškus vardus ir pavardes leisti nori tik „kitų įrašų skyriuje“, t. y. ne pagrindinėje asmens dokumento dalyje.