Skunde nurodoma, jog vienas profesorius savo pavaldines - pareiškėją bei dar dvi koleges - be jų sutikimo nufotografavo darbo vietoje, o iš tų nuotraukų vėliau pertapė jų portretus, pavaizduodamas jas nuogas.

Darbas šių metų sausį iškabintas viešai Kauno paveikslų galerijoje. Kompozicija, susidedanti iš 15 paveikslų (3 moterų nuogi kūnai bei 12 beždžionių portretai), pavadinta „Jų ieško policija".

Pareiškėja teigia, jog akademinėje erdvėje toleruojama patyčių, diskriminacijos lyties pagrindu situacija bei nurodo, jog dėl to pirmiausiai kreipėsi į dekanatą, tačiau gavo atsakymą, jog „akademijoje dirbančio menininko individuali kūryba yra nevaržoma ir negali būti cenzūruojama darbdavio". Anot pareiškėjos, tokią susiklosčiusią situaciją bandyta sumenkinti ir pateikti kaip asmeninį, akademinėje bendruomenėje nereikšmingą įvykį.

Pareiškėja nurodo, jog dėl jos lyties buvo įžeistas jos asmens orumas ir buvo siekiama sukurti ir buvo sukurta bauginanti, priešiška, žeminanti ar įžeidžianti aplinka, kadangi paveikslai buvo aptarinėjami tiek studentų, tiek dėstytojų: buvo komentuojama, šaipomasi, kikenama ir pan. Taip pat akademinėje bendruomenėje buvo toleruojamas žmogaus teises pažeidžiantis ir orumą žeminantis elgesys.

Skunde pareiškėja informuoja, jog atvaizdai buvo demonstruojami be juose vaizduojamų moterų pavaldinių sutikimo. Skunde taip pat nurodoma nemažai įvairių asmenų, galinčių paliudyti arba suteikti reikšmingos informacijos dėl skunde keliamos problemos.

Moterų ir vyrų lygių galimybių bei Lygių galimybių įstatymuose dėl seksualinio priekabiavimo ar priekabiavimo atsakomybė numatyta ne priekabiavusiam asmeniui, bet įmonės vadovui. Pagal įstatymus, darbdavys arba darbdavio atstovas privalo imtis priemonių, kad darbuotojas nepatirtų seksualinio priekabiavimo bei imtis priemonių, kad darbuotojas, darbuotojo atstovas, darbuotojas, liudijantis ar teikiantis paaiškinimus, būtų apsaugoti nuo priešiško elgesio, neigiamų pasekmių ir kitokio persekiojimo, kai reaguojama į skundą dėl diskriminacijos.