Tai numatyta ketvirtadienį Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Pasvalio rajono savivaldybės pasirašytoje bendradarbiavimo sutartyje.

Ji pasirašyta siekiant įgyvendinti trūkstamų specialistų pritraukimo į Pasvalio rajono policijos komisariato finansavimo programą.

Numatyta skatinimo programa galės pasinaudoti iš kitos apskrities atvykę užimti laisvas pareigybes pareigūnai ir jauni kolegos, kurie pasirinks savo tarnybos vietą Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariate.

Kaip skelbia Panevėžio apskrities policija, būtina sąlyga, leisianti pasinaudoti programa – asmuo turi būti gyvenamąją vietą deklaravęs Pasvalio rajono savivaldybėje bei joje gyventi ir įsipareigoti ne trumpiau kaip trejus tarnybos metus eiti pareigūno pareigas Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariate.

„Pasvalyje trūksta 9 policijos pareigūnų. Visos kitos pareigybės yra užpildytos“, – Eltai sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Jukniūtė.

ELTA primena, kad panašiu būdu trūkstamus policininkus bando pritraukti ir kitos savivaldybės.

Vilniaus savivaldybė policijos pareigūnus sieks pritraukti vienkartinėmis 10 tūkst. eurų išmokomis. Tokia finansinė paskata bus skiriama policininkams, įsipareigojantiems sostinėje dirbti bent penkerius metus Tam vasario pabaigoje pritarė Vilniaus miesto savivaldybės taryba.

Įvairias skatinimo priemones taip pat yra numačiusios Telšių, Kelmės ir Raseinių Rokiškio, Klaipėdos ir kitų rajonų savivaldybės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją