„Nepavadinčiau jos NATO informacija, nepavadinčiau jos ir slapta informacija. Iš elektroninio pašto elementariais kiber įsilaužimo metodais nutekinti kokie nors susirašinėjimai nėra nei NATO secret (paslaptis – ELTA), nei dar kokie nors dokumentai“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė A. Anušauskas.

„Bet kokiu atveju, mes to laukėme, kad tokios atakos bus, tokios rizikos buvo įvardytos kaip aukšto lygio ir taip atsitiko. Iš esmės, tai nei sutrukdė susitikimo, nei ką nors pakeitė“, – pažymėjo ministras.

Anot A. Anušausko, kai kuriose gyventojų naudojamose eismo mieste sekimo programėlėse buvo kur kas daugiau reikšmingos informacijos nei ta, kurią pavogė įsilaužėliai.

„Jei jūs nutekinate, kur užtvertos kokios gatvės – tiesą sakant, „Bolto“ programėlėje paspirtukais važinėjantys žmonės matė, kur užtverta, kur užblokuota, kur negalima važiuoti. Sakyčiau, kiber įsilaužėliams gal reikėjo pradėti nuo „Bolto“ programėlės, ten jie gautų nepaprastai daug informacijos apie uždaras zonas“, – ironizavo ministras.

Trečiadienio vakarą paskelbta, kad programišiai nutekino slaptą informaciją, susijusią su dvi dienas Lietuvoje vykusiu Vilniaus NATO viršūnių susitikimu.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) nurodo, kad incidentas yra žinomas, o atsakingos institucijos tiria įvykio aplinkybes.

Žinia apie esą nutekintą slaptą informaciją, susijusią su NATO viršūnių susitikimo saugumo ir apsaugos reikalavimais bei organizavimu, trečiadienio vakarą pasirodė socialiniame tinkle „Telegram“. Dalintasi, kad ataką įvykdė kibernetinė grupuotė „From Russia With Love“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją