VTEK išplatintame pranešime rašoma, kad A. Bužinskas ir L. Koriznienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą.

Tyrimą etikos sargai pradėjo po Delfi straipsnio, kuriame rašėme, kad Į parodą Majamyje vykę savivaldybės tarnautojai išsinuomojo „Ford Mustang“ kabrioletą ir jau antrą atvykimo dieną išvažiavo į turistų pamėgtą Ki Vesto miestą, o sąskaitą apmokėti pateikė savivaldybei. A. Bužinskas pripažino, kad šios išvykos būti neturėjo: „Tai buvo klaida.“

VTEK pažymi, kad abu tarnautojai 2022 m. rugsėjį buvo komandiruotėje Majamyje (JAV) dalyvauti tarptautinėje išmaniojo miesto parodoje.

„Komisija posėdyje nusprendė, kad vieną iš dienų vykę į su tarnybinės komandiruotės tikslais nesusijusį Ki Vesto miestą, kai tuo metu turėjo dalyvauti minėtosios parodos lydimuosiuose renginiuose, minimi asmenys pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatyme (toliau – VPIDĮ) įtvirtintą prievolę sąžiningai ir tinkamai atlikti tarnybines pareigas“, – rašoma VTEK pranešime.

Anot komisijos, A. Bužinskas, grįžęs ir pateikęs Vilniaus miesto savivaldybės administracijai apmokėti kelionės į Ki Vesto miestą kuro bei automobilio stovėjimo išlaidas, pažeidė įstatyme įtvirtintą prievolę nesinaudoti savivaldybių valdomu turtu ne tarnybinei veiklai bei pažeidė įtvirtintą prievolę nesinaudoti tarnybinėmis pareigomis ar tarnybiniu statusu asmeninei naudai gauti.

„Siekiant užtikrinti skaidrumą bei didinti pasitikėjimą valstybe, nedera naudotis komandiruotėmis asmeniniams poreikiais tenkinti, pavyzdžiui, užsiimti pažintiniu ar poilsiniu turizmu, pramogomis, kelionėmis ir panašiai. Toks elgesys pasinaudojant tarnybinėmis pareigomis mažina gyventojų pasitikėjimą valstybės ir savivaldybių institucijomis“, – pranešime cituojamas VTEK pirmininkas Gediminas Sakalauskas.

Grąžino pinigus


Delfi rašė, kad visam viešnagės JAV laikui – rugsėjo 11-16 dienoms, A. Bužinsko vardu buvo išnuomotas „Ford Mustang“ kabrioletas, kuriuo per šešias dienas savivaldybės tarnautojai nuvažiavo 832 kilometrus.

Delfi taip pat gavo duomenų, įrodančių, kad pernai rugsėjo 12 dieną, kai A. Bužinskas ir L. Koriznienė jau turėjo dalyvauti įžanginiuose renginiuose Majamyje, šis automobilis stovėjo turistų traukos objekte – įspūdingo grožio Ki Vesto mieste. Savivaldybės administracijos vadovų išvyka į šį kurortą taip ir nebūtų paaiškėjusi, jei savivaldybei apmokėti nebūtų pateikta ne tik degalų sąskaita, bet ir „Ford Mustang“ stovėjimo Ki Veste bilietai.

Savivaldybės atstovas spaudai Gabrielius Grubinskas tuomet Delfi teigė, kad „suprasdami, jog ši klaida kelia pagrįstų abejonių dėl komandiruotės metu vykusių kelionių“, šiuo metu savivaldybės

Žmogiškųjų išteklių skyriaus vedėja dirbanti L. Koriznienė bei po rinkimų administracijos direktoriumi tapęs A. Bužinskas su degalais bei automobilio stovėjimu susijusias kelionės išlaidas grąžino į savivaldybės biudžetą, iš viso – 242,64 Eur (po 121,32 Eur).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)