Penktadienį VSAT pareigūnai Ignalinos rajone sulaikė tris į Lietuvą bandžiusias patekti užsieniečių grupes – iš viso 32 migrantus.

Pirmos dvi iš Baltarusijos įžengusios grupės, 6 ir 9 asmenys, VSAT Vilniaus rinktinės Puškų užkardos pasieniečių buvo sulaikytos paryčiais. Dar 17-os migrantų grupę Puškų pasieniečiai sulaikė ryte, informuoja VSAT.

Visiems sulaikytiesiems bus atliekami testai dėl COVID-19. Nustatinėjamos užsieniečių tapatybės. Įvykiai tiriami, jų aplinkybės tikslinamos.

Šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 329 neteisėti migrantai. Daugiausiai tarp jų yra Irako piliečių. Šis skaičius yra keturis kartus didesnis nei buvo per visus 2020-uosius, pažymima VSAT pranešime.

Pernai sulaikytas 81 toks užsienietis. 2019 m. pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 m. – 104.

Pastaruoju metu išaugus tokių atvejų skaičiui VSAT sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą. Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pasieniečiai iš kitų padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai. Be to, pasieniečiams padeda pajėgos iš Viešojo saugumo tarnybos ir Šaulių sąjungos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)