Tikriausiai norėdami parodyti, kad parasparnį pastebėjo, pareigūnai paleido signalines raketas. Visgi pamatę, kad parasparnis skrenda be piloto, pareigūnai ėmė šaudyti koviniais šoviniais.

„Remiantis pirminės apžiūros rezultatais, konstrukcija yra savadarbė, o nuotolinis valdymas suteikia galimybę skraidymo aparatą naudoti tiek nelegaliai gabenti prekes, tiek kitus krovinius, keliančius pavojų“, – pranešė Pasienio komitetas.

Pasienio komiteto pareigūnai nenurodė, ar numuštas bepilotis parasparnis gabeno kokį nors krovinį. Taip pat nepasakė, iš kur ir kur jis skrido.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis sakė apie šį įvykį informacijos neturintis.

„VSAT neturi informacijos apie tokį įvykį – mes jo nefiksavome ir apie tai nesulaukėme informacijos iš Baltarusijos pasieniečių, nors pastarasis faktas nestebina – jie jau kurį laika nesidalina jokia informacija“, – teigė G. Mišutis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)