Trečiadienį popiet VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų pasienio užkardos pareigūnai kaip įprasta techninėmis sienos kontrolės priemonėmis stebėjo geležinkelio tiltą, jungiantį Lietuvą ir Rusiją.

Jis kerta Lieponos upelį, kuriuo eina valstybių siena. Čia pat yra Kybartų geležinkelio stotis ir pasienio kontrolės punktas, per kurį į Kaliningrado sritį ir iš jos vyksta Lietuvos pareigūnų tikrinami tranzitiniai keleiviniai ir krovininiai traukiniai.

Lietuvos geležinkelininkų užsakymu kontrolės punkto prieigose yra įgyvendinamas iešmų keitimo ir pervažos remonto projektas. Patekimas į šią vietą ribojamas ir galimas tik suderinus su VSAT pareigūnais, techninėmis priemonėmis kontroliuojančiais sienos ir punkto prieigas.

Pasieniečiai užfiksavo, kaip Lietuvos pusėje teisėtai dirbančios ir iš anksto apie tai pranešusios bendrovės darbuotojas, vykdęs geležinkelio elektros sistemos kontrolės darbus, priartėjo prie ant tilto nužymėtos sienos linijos. Prie šios linijos Lietuvos pusėje yra įrengti stendai, įspėjantys apie čia einančią sieną.

Įnikęs į savo darbus skydines tikrinęs vyras tiltu neapdairiai įžengė į Rusijos teritoriją. Čia jį netrukus sulaikė Rusijos pasieniečiai.

Lietuvos VSAT pareigūnai iškart ėmėsi veiksmų pagelbėjant išsiblaškėliui. Netrukus Rusijos pasieniečiams buvo perduotos Lietuvos piliečio dokumentų kopijos, buvo imtasi priemonių, kad vyras būtų grąžintas į Lietuvą.

Vakare prie sienos ties Kybartų kontrolės punktu įvyko abiejų šalių pasieniečių susitikimas, kurio metu bendrovės darbuotojas buvo perduotas Lietuvos pareigūnams. Dėl išsiblaškymo ir neatidumo jo „apsilankymas“ Rusijoje užtruko daugiau kaip 5 valandas.

Kadangi Rusijos pasieniečiai už sienos perėjimą dėl neatsargumo lietuvį nubaudė administracine tvarka ir skyrė 2000 Rusijos rublių (apie 20 eurų) baudą, Lietuvoje asmuo antrąsyk už tą patį nusižengimą nebaudžiamas.

Tokiose vietose pasienyje techninius darbus vykdančių bendrovių vadovai ir darbuotojai pasieniečių yra nuolat informuojami apie panašių įvykių tikimybę ir įspėjami apie esančias rizikas dėl galimų netyčinių sienos pažeidimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)