Toks įvykis kelyje ne juokais išgąsdino Varėnos r., pasienio zonoje važiavusį vyrą ir jis negalėjo suprasti, ar taip, be jokių skiriamųjų ženklų, galėjo elgtis Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) arba Lietuvos policijos pareigūnai.

Vis dėlto „Delfi“ susisiekus su abiejų tarnybų atstovais spaudais, jie paneigė tokius spėjimus.

„Tikrai taip pasieniečiai niekada negalėtų stabdyti ir niekada nestabdo. Yra stabdoma uniformuotų VSAT pareigūnų aiškiai išreikštu reikalavimu, tam dažniausiai naudojama speciali krivūlė. Paprastai pasieniečiai stabdo būdami uniformuoti ir stovėdami šalia tarnybinio automobilio pažymėto VSAT simbolika“, – sakė VSAT Prevencijos skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis.

Jis taip pat pridūrė, kad būna atvejų, kai tenka stabdyti važiuojant važiuojantį automobilį. Tuomet naudojami pažymėto tarnybinio VSAT automobilio švyturėliai, garso signalai ir garsiakalbis.

„Taigi visais atvejais stabdomam vairuotojui yra aiškiai išreiškiami pareigūnų, kuriuos galima atskirti kaip vykdančius tarnybines pareigas, reikalavimai. Sustabdytam vairuotojui pareigūnas turi prisistatyti bei vairuotojui paprašius pateikti tarnybinį pažymėjimą“.

Socialiniuose tikluose išplatinto vaizdo įrašo autorius parašė pareiškimą policijai dėl įvykusio incidento, pradėtas tyrimas, kad būtų išsiaiškintos aplinkybės.

„Pagal automobilio valstybinį numerį buvo nustatyta, kam jis priklauso ir asmenys, kurie galimai galėjo dalyvauti šiame įvykyje. Pagal gautą pareiškimą ir išplitusį socialiniuose tinkluose vaizdo įrašą buvo pradėtas aplinkybių patikslinimas dėl savivaldžiavimo“, – teigė Alytaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė.

Ji taip pat negalėjo kol kas įvardyti šio incidento motyvų, kadangi dar nebuvo pradėtos vykdyti jų apklausos.

Policijos atstovė patikino, kad vaizdo įraše užfiksuota tikrai ne policija ir patarė žmonėms, kurie papultų į panašią situaciją, skambinti 112 ir jokiu būdu nestoti, neatidarinėti durų.