Sekmadienį pasieniečiai užkirto kelią į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai įeiti 37 asmenims, šeštadienį – 2, penktadienį – 14, ketvirtadienį – 15, trečiadienį – 9, antradienį – 25.

Pirmadienį vakare ties Druskininkų savivaldybe Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi girdėjosi pabūklų šūviai.

Apie vidurnaktį iš pirmadienio į antradienį ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššauta 10 pavienių šūvių iš automatinio ginklo.

Pirmadienį Kalvarijos užkardos pasieniečiai Lazdijų rajone sustabdė du vienas paskui kitą į Lenkiją beišvažiuojančius lengvuosius automobilius. Vieną vairavęs Gruzijos pilietis vežė du, pirminiais duomenimis, Indijos piliečius. Kitą mašiną vairavo Rusijos pilietė, vežusi tris, įtariama, irgi Indijos piliečius.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariami gabentojai uždaryti į areštinę. Už neteisėtą žmonių gabenimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 6 metų. Indai laikinai patalpinti Kalvarijos užkardos patalpose. Aiškinamasi, kaip jie atvyko į Lietuvą.

Iš viso šiemet VSAT, vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenimis, užkirto kelią iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose patekti 755 neteisėtiems migrantams. Latvijoje šis skaičius šiemet yra 2552, o Lenkijoje – 2418 (be pirmadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją