Latvija praėjusią parą apgręžė 5 tokius asmenis. Šeštadienį į Lenkiją nenustatytose vietose brovėsi 116 migrantų.

Šeštadienį pasieniečiai užkirto kelią į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai patekti 9 atėjūnams, penktadienį – 13, ketvirtadienį – 58, trečiadienį – 20, antradienį – 31, pirmadienį – 34.

Sekmadienį paryčiais ties Varėnos rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautos 2 signalinės raketos.

Iš viso šiemet VSAT, vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįsileido 902 neteisėtų migrantų. Latvijoje šis skaičius šiemet yra 2576, o Lenkijoje – 2882 (be sekmadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106. Iš viso pernai ir šiemet pasieniečiai apgręžė 9008 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją