Ketvirtadienį pasieniečiai apgręžė 15 į Lietuvą iš Baltarusijos ėjusių asmenų, trečiadienį – 9, antradienį – 25, pirmadienį – 33, sekmadienį – 16, šeštadienį – 26.

Penktadienį vėl pietinėje Lietuvos dalyje Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi girdėjosi pabūklų šūviai.

Apie vidurnaktį iš penktadienio į šeštadienį ties Varėnos rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautos 2 signalinės raketos.

Iš viso šiemet VSAT, vidurnakčio iš penktadienio į šeštadienį duomenimis, užkirto kelią iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose įeiti 682 neteisėtiems migrantams. Latvijoje šis skaičius šiemet yra 2537, o Lenkijoje – 2213 (be penktadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją