Naujausių apklausų duomenimis, už LSDP balsuotų 18 proc. apklaustųjų. Panašiai socialdemokratų simpatikų buvo ir rugsėjo mėnesį (18,8 proc.). Antrą rezultatą reitingų lentelėje ir toliau demonstruoja Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Spalio mėnesį konservatorius palaikyti rinkimuose motyvavosi 9,3 proc. rinkėjų. Šiek tiek daugiau TS-LKD rėmėjų buvo rugsėjį (11,3 proc.).

Trečioje vietoje rikiuojasi opozicijai priklausanti Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“. Už Sauliaus Skvernelio vadovaujamą partiją spalio mėnesį ketino balsuoti 7,5 proc. apklaustųjų. Rugsėjo mėnesį palaikančiųjų šią partiją buvo 5,5 proc.

Toliau reitingų lentelėje – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Už Ramūno Karbauskio pirmininkaujamą jėgą būtų balsavę 7,3 proc. respondentų. Rugsėjį „valstiečius“ palaikė tiek pat rinkėjų.

Per pastaruosius kelis mėnesius esmingai nesikeitė ir valdančiajai koalicijai priklausančio Liberalų sąjūdžio reitingas. Spalio mėnesį Viktorijos Čmilytės-Nielsen vedamos politinės jėgos palaikymas buvo 4,7 proc. Rugsėjo mėnesį liberalai turėjo 4,4 proc. siekiantį palaikymą.

Jei Seimo rinkimai vyktų artimiausiu metu, už Tautos ir teisingumo sąjungą savo balsą atiduotų 2,7 proc. respondentų. Savo ruožtu už Lietuvos regionų partiją ir Laisvės partiją balsuotų po 2,4 proc. rinkėjų. 2,1 proc. apklaustųjų paramos taip pat sulauktų partija „Laisvė ir teisingumas“, o Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą palaikytų 1,6 proc. rinkėjų.

Tiesa, 10,8 proc. apklausoje dalyvavusių gyventojų teigė, kad į rinkimus neitų. Dar 27,4 proc. pripažino, kad nežinotų, už ką atiduoti savo balsą.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią gyventojų apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko spalio 12–21 dienomis, gyvai ir telefonu apklausti 1003 pilnamečiai Lietuvos gyventojai.